1.15V 4.1 GHz ver. 5 kere art arda Cinebench R20 testi, 1 saat OCCT large dataset, 2 saat AIDA64 testi yap. Bir sorun çıkmazsa daha da kolay kolay çıkmaz.
Aslında sorun işlemcide. Kaç v verirsem vereyim 4.1 GHz üstünde 1 dkden fazla çalışmıyor. Şu an 4.1 GHz'de 1.2875V deniyorum.
7 Dakikanın ardından yine çakıldı. 100 derecelere çıktı işlemci.
Bende stock soğutucu ile kullanıyorum hiçbir ayar yapmadan oyun içinde 4.2 GHz'lerde saatlerce oyun oynayıp test ettim birkaç gün 70-73 derece aralığında gitti geldi tüm oyunlarda fakat boştayken ani voltaj yükselmelerinden bir anda 40'tan 70'lere bile çıktığı oluyordu o yüzden işlemci soğutucu alana kadar CPB kapalı kullanmaya karar verdim. Bu arada gözle görülecek bir fark yok cidden render vs. yapmıyorsan kapatabilirsin CPB'yi öyle uçuk bir performans kaybı olmuyor.
Bende stock soğutucu ile kullanıyorum hiçbir ayar yapmadan oyun içinde 4.2 GHz'lerde saatlerce oyun oynayıp test ettim birkaç gün 70-73 derece aralığında gitti geldi tüm oyunlarda fakat boştayken ani voltaj yükselmelerinden bir anda 40'tan 70'lere bile çıktığı oluyordu o yüzden işlemci soğutucu alana kadar CPB kapalı kullanmaya karar verdim. Bu arada gözle görülecek bir fark yok cidden render vs. yapmıyorsan kapatabilirsin CPB'yi öyle uçuk bir performans kaybı olmuyor.
Anladım dostum o zaman sıkıntı cidden tek tek bir yükseltip bir alçaltıp en istikrarlı ayarı bulman gerekiyor tamamen şans işi gibi bir şey umarım iyi değerler yakalarsın. Ama 3070 sisteme de bir işlemci soğutucu yakışır be .
Anladım dostum o zaman sıkıntı cidden tek tek bir yükseltip bir alçaltıp en istikrarlı ayarı bulman gerekiyor tamamen şans işi gibi bir şey umarım iyi değerler yakalarsın. Ama 3070 sisteme de bir işlemci soğutucu yakışır be .
Hocam RTX 3070 ile kullanıyorsanız zaten bir soğutucu almanız şart. Hatta Ryzen 5 5600X'e geçmenizi tavsiye ederim. Arctic Freezer 34 e-Sports Duo ya da güzel bir sıvı soğutucu alın
Hocam RTX 3070 ile kullanıyorsanız zaten bir soğutucu almanız şart. Hatta Ryzen 5 5600X'e geçmenizi tavsiye ederim. Arctic Freezer 34E-sports Duo ya da güzel bir sıvı soğutucu alın