Ryzen 5 3600 undervolt değerleri

İşlemciyi ileride yükselteceğimden şimdi hiç o masraflara girmeyim dedim ama böyle olacağını bilsem bu işlemciyi almazdım

Bu arada Ryzen 5 5600X için de soğutucuya ihtiyacınız olacak. O sebeple şimdiden bir soğutucu almanızı öneririm.

Bütçeniz yok ise 1.2V 4.2Ghz olarak Aida64 ve Cinebench r20 testi yapın. Sorun yoksa devam edin. Prime 95'e takılmayın. Oyundan atma gibi bir durum olmazsa devam edin.

Bu arada Ryzen 5 5600X için de soğutucuya ihtiyacınız olacak. O sebeple şimdiden bir soğutucu almanızı öneririm.

En az bir 6 ay beklemem lazım peder bir kuruş daha harcamaz sisteme.

Yapar yapmaz mavi ekran aldım

Son düzenleme:
@Tarikme hocam küçük bir sorum olacak. Acaba vid değerleri nedir ve onları nasıl düşürürüm?

@Tarikme hocam küçük bir sorum olacak. Acaba vid değerleri nedir ve onları nasıl düşürürüm?

Eki Görüntüle 755863
Benim bildiğim overclock yapmak için ne kadar düşükse o kadar iyi. İşlemciden işlemciye değişiyor diyorlar internette. Silikon kalitesi ne kadar iyiyse o kadar iyi.

Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive kapattınız mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.jpg
    101,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Benim bildiğim overclock yapmak için ne kadar düşükse o kadar iyi.

Core performance Boost ve pricision Boost OverDrive kapattınız mı?

Hocam o vid ayarlarını Ryzen Master'dan değiştirebiliyormuşuz fakat o ayarı değiştirince saat hızlarını da sabit bir değere atamak gerekiyor ben onun yerine işlemciyi UV etmek istiyorum. Acaba bu değerlere dokunmasam mı?
Şu an yaptığım ayarlar BIOS'tan CPB açık frekansı autoya getirmek ve BIOS'tan voltajı 1.2v ye getirmek. Sonra da Ryzen Master üzerinden saat hızını 4 GHz'ye voltajı da 1.2v ye getirmek. Beni yönledirirseniz sevinirim biraz kafam karıştı.

O zaman sadece işlemci voltajı olarak Offset moduna alıp -0.05 ve katları girerek azaltın. Voltajı otomatik ayarlar ama vereceğinden offset değerini düşürerek daha az verir.

O zaman sadece işlemci voltajı olarak offset moduna alıp -0.05 ve katları girerek azaltın. Voltajı otomatik ayarlar ama vereceğinden offset değerini düşürerek daha az verir.

Override CPU Core voltage a dokunmayacağım değil mi?

Override yaparsanız yaptığınız değeri dikkate alır. Dokunmayın. Youtube videolarına bakabilirsiniz offset ayarı ile ilgili anakart markanızı dikkate alarak.

Override yaparsanız yaptığınız değeri dikkate alır. Dokunmayın. YouTube videolarına bakabilirsiniz offset ayarı ile ilgili anakart markanızı dikkate alarak.

Hocam offset ayarlarını hallettim ama hala vıd yazan bölümler çok yüksek. Acaba dikkate almalı mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…