Ryzen 5 3600 undervoltage zararlı mı?

xmjmzskdm

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcimi 4.2GHz 1.2 voltaja çekmek istiyorum. Zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavaş yavaş kendin deneyerek yapmalısın. Bir başkası bu şekilde yapmış diye direkt o değerleri girme. Sistem kapanınca anla ki değişim fazla geldi.

Yavaş yavaş kendin deneyerek yapmalısın. Bir başkası bu şekilde yapmış diye direkt o değerleri girme. Sistem kapanınca anla ki fazla geldi.
Zaten öyle yapmayı düşünüyorum varsayımsal olarak o değerleri verdim, zararlı mıdır ?

Doğru şekilde yaparsanız faydalı. Ryzen Master, Cinebench, Prime95 gibi programları kullanarak kendi optimum voltaj ve performans değerinizi bulup test edeceksiniz. Sonrasında da BIOS'a işleyeceksiniz. He işlemcinin hangi voltajda güzel performans göstereceği ise şans işidir.

Video da izlediğim adam ilk BİOS'tan 1.2 voltaja düşürüp sonra ryzen master'dan düşmeye devam etti bendemi öyle yapsam ?

Video da izlediğim adam ilk BİOS'tan 1.2 voltaja düşürüp sonra ryzen master'dan düşmeye devam etti bendemi öyle yapsam ?
BIOS'tan bir şey düşürmeyin. En son aşama BIOS. Yapacağınız tüm denemeler yukarıda saydığım programlar üzerinde olmalı. Ryzen Master'dan Ghz ve V değeri, Cinebench testleri. Hangi voltajda puan yüksekse Prime95'te 15 dakikalık test. Sonrasında bu değerler BIOS'a girilmeli.

Not: Soğutucu stok mu harici mi? Belirtmemişsiniz.

Stok soğutucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…