Ryzen 5 3600 ve 1660 Super sistem nasıldır?

xxanimalxx

Hectopat
Merhaba,
Ben sistem toplamayı düşünüyorum ve sizin yardımınıza ihtiyacım var; bazı sorularım olacaktı.

Ryzen 5 3600
MSI 1660 Super Gaming X
Corsair Vengeance 2x8 3200 Mhz Ram
Samsung 970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD
Corsair Carbide Spec Delta 550 W 80+
GIGABYTE B450M S2H

1) Bu parçalar birbiri ile uyumlu mu,önerir misiniz? Sistem toplama hakkında çok bilgim yok maalesef.
2) Üstte bahsettiğim Corsair kasadaki psu hakkında endişelerim var. Bu psu 80+ sertifikalı fakat voltaj değişmelerine,elektrik kesilmeleri gibi durumlara karşı koruması var mı? Bilgisayarım yanmaz,patlamaz değil mi? Ayrıca 550 W bu sistem için yeterli mi?
3) Anakart konusunda tam karar veremedim bu anakart nasıldır önerir misiniz? Max 700-800 civarlarında daha iyi bir anakart var mı? Overclock tarzı şeylerle uğraşmayacağım. Fiyat ne kadar düşük olursa o kadar iyi, bu anakart overclock ile uğraşmazsam işimi görürse bunu alacağım.
4) Son olarak bu sistem parçaları ile uyumlu monitör tavsiyesi verebilir misiniz max 1500-1600 TL ? Monitör 144hz 1 ms ve IPS olursa iyi olur.

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Aynı işlemci, RAM, ekran kartı ve anakarta sahibim. Seçtiğin SSD zaten çok iyi. Kasa ve PSU'ya yorum yapamayacağım ama diğer bileşenler iyi. Ancak işlemci için bir soğutucu eklemenizi öneririm zira biraz gürültülü.

1-) Hiçbir uyum sorunu göremedim. Hepsi birbiri ile uyumlu.

2-) Corsair'ın eski, sarı etiketli VS serisi yani kronik sorunlu olan seri olsa önermezdim. Ama SPEC-DELTA'nın içindeki VS550'nin 2018 modeli. Yani sorunların düzeltildiği daha iyi bir ürün. Hiçbir sorun çıkmaz.

3-) Max 700-800 TL'ye tabi ki daha iyisi var. Eğer o kadar bütçeniz varsa değiştirin. Yoksa kalsın.

4-) Monitör kısmında bir yorum yapamayacağım. Pek anlamıyorum monitörlerden.

İleri de 4000 serisine geçerim ya da 3700X geçerim derseniz daha iyi bir anakarta bakabilirsiniz hatta B550'lere bakabilirsiniz ama o zaman 700-800 TL daha fazla vermeniz gerekecek bütçenize göre karar verebilirsiniz. Bu hali ile size gayet yeterli bir anakart.

MSI Gaming X modelini 2200-2250 TL civarlarında bulursanız alabilirsiniz. Yoksa 2500 TL verecekseniz hiç gerekmez 2050 TL GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA bakabilirsiniz.

Corsair 80+ PSU iyidir üzmez şu şekilde de bakabilirsiniz.

Sizin kullandığınız ya da önerebilceğiniz herhangi bir soğutucu var mı?
700-800 TL civarlarında sizin önerebilceğiniz bir anakart var mı?
Bu anakart beni kaç sene problemsiz götürür sizce? Daha fazla para şimdilik veremem maalesef.
Ayrıca önerdiğiniz ekran kartı sıcak mı çalışıyor?
Gaming x 1660 super 2600 TL idi son baktığımda. Msi ile gigabyte arasında çok fark var mıdır?

Son düzenleme:
Hocam Psu 650 W yaparsan daha iyi olur.

Gaming X modeli geçen Hepsiburada'da 2.195 TL'ye düşmüştü indirim beklemenizi tavsiye ederim. Ben de indirime girince alacağım . Onun dışında sisteminiz gayet güzel olmuş bütün parçalar birbiriyle uyumlu.

İşlemci ne kadar sorunsuz giderse anakartta o kadar gider performans olarak orada belirleyici etken işlemci sadece ileride işlemciyi yükseltmek isterseniz o zaman iyi bir anakart olması avantajınız olur.

2600 TL alınmaz açıkçası 550 TL fiyat farkı var değmez. Isınma olarak tabii ki MSI Gaming X'den daha fazla ısınır ama aradaki farkı 5-6 derece olur oda o fiyat farkına değmez.

Hocam Psu 650 W yaparsan daha iyi olur.
Bu psu'nun 650 W olan versiyonu yok sanırım,kasa ile beraber geliyor. Senin önerebilceğin 800-900 TL civarlarına PSU+kasa var mı?
Hepsiburadanın düzenli olarak indirim yaptığı bir gün var mı? Yoksa arada indirim yapıyor ve yakalayan mı alıyor? Çünkü bekledikçe sistemin parçalarının fiyatı artıyor.
Teşekkür ediyorum önerin için. Dediğin ekran kartını araştıracağım.

Buyurun hocam 650W versiyonu ancak 550W yeterli olacaktır o sisteme. Hepsiburada'da düzenli olarak indirim olan bir gün yok diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…