Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 Super sistemde sıcaklık değerleri normal mi?

Mystery

Femtopat
Selamlar. Sorum şu şekilde; bu sistem boştayken işlemci ve ekran kartı 50-55 derece arası, oyun oynarken CPU 70-75, GPU 75-80 derece arasındadır. PES 2019 oynarken ekran kartı 88, işlemci 80 dereceyi görmüştü. Bu sıcaklıklar normal midir? Endişe etmeli miyim? Yüksekse önerebileceğiniz çözümler nelerdir?

İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS Phoenix GTX 1660 Super.
Anakart: ASUS B450M-K.
Kasa: Sharkoon tg4.

Biraz yüksek kasa konumu ve oda sıcaklığı ne durumda?

Hiç normal değil, sorun büyük ihtimal kasada, o kasanın hava sirkülasyonu kötüdür diye tahmin ediyorum. Bakıp döneceğim
Edit: Döndüm. Kasanın hava sirkülasyonu gayet güzel.

BIOS'dan "Core Performance Boost" özelliğini kapatırsanız, stok fanla beraber (wraith stealth), boşta 40 derecelere kadar gerilersiniz. Tabii kasanızın da iyi bir hava akışına sahip olması gerekli. Ekran kartı sıcaklıkları ise normalin üstünde gözüküyor. Muhtemelen kasanızın ön tarafı kapalı, iyi hava alamıyor. Kasanızın ön kapağını çıkartıp değerleri kontrol edebilirsiniz.

Hocam kasanızın hava akışı pek iyi değil. Isınmanın sebebi bu mudur orasını bilmiyorum.

Baktığım kadarı ile kasanızın ön paneli cam ve içeriye düzgün bir hava girişi olmuyor. Mesch olan bir model olsaydı daha iyi olurdu.

O ekran kartının alev topundan farkı yok. Tek fan 1660S'i soğutmaya yetmez zaten. İade etmeye ya da satmaya bakın derim.

CPB kapalı halde bu şekilde sıcaklık. Önde ki camı da çıkaramadım maalesef sanırım çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…