Ryzen 5 3600 ve RTX 2070 Super Sistem

Emretkkn

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Adsız.png

Arkadaşlar böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Bütçem 8000TL'ye kadar. Daha iyi bir sistem toplanabilirse yardımcı olur musunuz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3600 - 1350TL
B450 Tomahawk MAX - 850TL
2*8 3600MHz RAM - 850TL
RX5700XT Nitro+ veya 2070 (5700XT daha güçlü ve 2070 bu fiyatlara zor) - 3250TL
SX8200PRO 512GB Nvme - 500TL
MB511 RGB 650W - 900TL / RGB fanla gelmeyen 600W - 700TL

Bu şekilde farklı türde indirimler yakalarsanız 7700TL'den daha düşüğe bile toplanır. SSD'i direk 1TB alabilirsiniz. Veya uber süper indirim ve şans ile 2070 SUPER felan yakalayabilirsiniz AMD önyargınız var ise.

Ekran kartında çok kararsız kaldım. Sizce RTX 2070 Super Ex modeli mi ? yoksa sapphire 5700xt nitro mu almalıyım ?

Ekran kartında çok kararsız kaldım. Sizce RTX 2070 Super Ex modeli mi ? yoksa sapphire 5700xt nitro mu almalıyım ?
Ben kendi deneyimimle cevap vermek istiyorum eğer bütçeniz varsa 2070 super i öneririm. Daha yeni bilgisayar topladım ve büyük bir hevesle aldığım 5700XT ekran kartımı (sapphire pulse) gına getiren sorunlardan dolayı cayma hakkı ile iade ettim ve şimdi nvidiaya geçiş yapıyorum. Herkes karşılaşmıyor sorunlarla fakat genel olarak bu konuyu araştırırken birçok kişinin karşılaştığını gördüm. Herzaman olmasada ekran biranda kararıyordu ve reset atana kadar gelmiyordu, bazen ekran 1 saniyelik kararıp geri geliyordu ve 144hz ekran kullandığım için ekran kartı boştayken bile yüksek frekansta çalışıp ısınıyordu(Amd bilinen hatalar kısmına yazmıştı ama çözmemekte ısrarcıydı), şuan çözüldü mü bilmiyorum). Bunların çözülebilecek sorunlar olduğunu düşünüyorum fakat can sıkıcı şeyler. Görmezden gelip biraz sabrederseniz amd driverlarla çözecektir diye düşünüyorum, bazı insanlar çözüldü diyor ama bazıları ise devam ettiğini söylüyor. Reddit den veya buradan araştırabilirsiniz. Nvidia da hiç sorun olmayacak diye birşey yok fakat yüzde olarak bakarsak amd kartları daha sorunlu oluyor. Sonuç olarak önerim eğer bütçe sıkıntınız yoksa 2070 superi gözünüz kapalı almanız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı