Ryzen 5 3600 ve RX 570 sistem toplama

Yakın zamanda bilgisayar toplayacağım ve bazı konularda yardımınızı istiyorum.
Yeni çıkan Ryzen5 3600 işlemciyi kullanmak istiyorum. Asıl amacım multitasking işler yapmak yapay zeka, derin öğrenme gibi konularda ve programlamada kullanabilirim. Tabi oyun da oynamak istiyorum fakat oynadığım oyunlar LOL ve CS:GO bunun için ekran kartını bütçeme uysun diye düşük seçtim. Aynı zamanda çoklu monitör kullanmak istiyorum ve anakartta c type girişi benim için iyi olabilir. Anakart konusunda pek bir bilgim yok açıkcası onu Ryzen 3600 ile uyumlu olması için seçtim ve PCI 4.0 kullanılabiliyor diye biliyorum. Bu sistem düzgün bir şekilde çalışır mı bilgisini verebilir misiniz ve daha mantıklı olabilecek bir anakart vb. Parça varsa bilgilendirmenizi rica ediyorum. Çünkü anakartlar hakkında fikrim pek yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
(Anakart konusunda şu an bütçem kısıtlı ileri bir tarihte X570 anakartlarla güncelleme yapmayı düşünüyorum. Ama bildiğim kadarıyla B450'lerde PCI4.0 desteği sunuyor diye biliyorum. Anakart marka konusunda fikrim yok öneriniz varsa alabilirim. )

Anakart konusunda şu an bütçem kısıtlı ileri bi tarihte X570 anakartlarla güncelleme yapmayı düşünüyorum. Ama bildiğim kadarıyla B450'ler de PCI 4.0 desteği sunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar görülen testlerde B450 serisi anakartlar 3600’ü tam güçte çalıştırıyor. Benimde toplamak istedigim sistem bu sekilde 3600 tek çekirdek performansında 2700x’i darmaduman etmiş durumda oynadıgım oyunlar genelde FPS oyunları oldugu icin islemciye yüklenip ekran kartını RX570 veya bir tık üstü RX580 olarak alacağım. Hem yorum yapmış olayım hem şuraya park edip yorumları takip edeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…