Noktayı koydun hocam.Ben sizin önerdiğiniz PSU'ya kalitesiz ibaresini belirtmedim, mesajı düzgün okur iseniz belirttiğiniz PSU eleştirdiğiniz PSU olarak anlamanız gerekirdi fakat herkesin lugatı farklı. Ben FSP'de önerdim Rampage'de aralarında 50 TL fark var. Evet, teknoloji şans işi fakat dediğim gibi çalıştığım firma profesyonel ve sertifikaya sahibim. Denemeden önermem, önermeden önce de denerim. Benim yıllarımı verip yaptığım işe saygı duymayıp bakkal diyen bir insanın kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum, burada amaç birbirimize destek çıkmak, amacımız kötü olsa önermezdik
@Kaleo Boş bir cevap vermişsin. Ne oldu prize takıp çalışınca kaliteli mi oldu? PSU'nun kalitesini böyle mi ölçüyorsun? Test dediği de bir süre kullanmıştır, sorun çıkmamıştır. Güç kaynağı test edecek bilgiye sahip olsan böyle anlamsız bir mesaj göndermezdin. Sende sorun çıkmadı diye kalanlarda da mı sorun çıkmayacak? Nedense ben onlarca defa sorun çıkaran Rampage güç kaynağı gördüm. Çünkü kalitesizler. İçindeki bileşenler kalitesiz.
Bu arada, hiç kusura bakmayın genelde sizinki gibi bilgisayar dükkanlarına bakkal diyoruz. Zaten teknik bilgiye sahip olsanız bu tarz baştan sona gereksiz bir mesaj yollamazdınız.
Rampage'nin PSU'larının hiç biri alınmaz. Giriş seviyeleri alınmaz çünkü aşırı kalitesiz bileşenler kullanılıyor. Bilgisayarımı değil ona tırnağımı emanet etmem. Bu forumda da çevremde de sorun çıkaran sürüce güç kaynağı gördüm. Bunlara Rampage de dahil. Görmesem bile içindekileri araştırıp kalitesiz olduğunu anlayabilirdim.
Yüksek bütçeli olanları alınmaz çünkü yerine alınabilecek FSP, Corsair, Cooler Master, Evga, High Power gibi bin kat daha kaliteli olanları var. (Bu arada pahalı Rampage güç kaynakları etiket basılmış başkası tarafından üretilen güç kaynakları.) Bilgisayarını emanet edeceğin türden bir PSU değil.
Yine de aşağılayıcı mesajınıza karşılık olarak isterseniz siz "dükkan" sahibi ile PSU konusunda teknik bilgimizi kapıştırabiliriz. Ama teknik olarak neden kaliteli olduğunu kanıtlayamayıp boş boş kendini savunma mesajları geleceği için ümitli değilim.
Zaten bilgisayar dükkanlarına laf atanları kaale bile almamak lazım. Hayatında 2-3 PC bile montajlamamış insanların böyle yorum yapmaları komik geliyor bana.@FantastikTürk Yorumlarınızı hiç ılımlı bulmuyorum, sizin bakkal dediğiniz dükkan şirkete bağlı bir kuruluş ve kaliteli teknik destek veriyoruz. yorumunuzda kendiniz ile çelişiyorsunuz, o sorun yaşadı diye bu sorun yaşayacak diye bir kaide yok. Çikolata almak için bakkala gidebilirsiniz, saygılar.
Denemekten kastınızın ne olduğunu hala belirtmediniz. Sadece prize takıp çalıştırmaktan ibaret olduğunu hepimiz biliyor. Siz prize taktınız ve çalıştı diye önerebileceğiniz anlamına gelmiyor bu. Hala söylüyorum önerdiğiniz güç kaynağı "KÖTÜ".Ben sizin önerdiğiniz PSU'ya kalitesiz ibaresini belirtmedim, mesajı düzgün okur iseniz belirttiğiniz PSU eleştirdiğiniz PSU olarak anlamanız gerekirdi fakat herkesin lugatı farklı. Ben FSP'de önerdim Rampage'de aralarında 50 TL fark var. Evet, teknoloji şans işi fakat dediğim gibi çalıştığım firma profesyonel ve sertifikaya sahibim. Denemeden önermem, önermeden önce de denerim. Benim yıllarımı verip yaptığım işe saygı duymayıp bakkal diyen bir insanın kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum, burada amaç birbirimize destek çıkmak, amacımız kötü olsa önermezdik
Noktayı koydun hocam.
Siz üçünüze söylüyorum. Ben mesajımda bastıra bastıra önerdiği güç kaynağının kalitesiz olduğunu iddia ediyorum ve kendini bu kadar savunan o arkadaşa "Madem benim söylediğim doğru değil o zaman kanıtla." diyorum ve gelen cevap "Ben dükkanım, benim sertifikam var, denemeden önermem." gibi saçma sapan cevaplar. Benim öne sürdüklerimi çürütüp aksini kanıtlayamamanıza rağmen gereksiz cevaplar yazıyorsunuz.Zaten bilgisayar dükkanlarına laf atanları kaale bile almamak lazım. Hayatında 2-3 PC bile montajlamamış insanların böyle yorum yapmaları komik geliyor bana.
Biraz fazla agresif gibisiniz. Arkadaş sadece deneyimini iyi yada kötü aktarmış.Denemekten kastınızın ne olduğunu hala belirtmediniz. Sadece prize takıp çalıştırmaktan ibaret olduğunu hepimiz biliyor. Siz prize taktınız ve çalıştı diye önerebileceğiniz anlamına gelmiyor bu. Hala söylüyorum önerdiğiniz güç kaynağı "KÖTÜ".
Siz üçünüze söylüyorum. Ben mesajımda bastıra bastıra önerdiği güç kaynağının kalitesiz olduğunu iddia ediyorum ve kendini bu kadar savunan o arkadaşa "Madem benim söylediğim doğru değil o zaman kanıtla." diyorum ve gelen cevap "Ben dükkanım, benim sertifikam var, denemeden önermem." gibi saçma sapan cevaplar. Benim öne sürdüklerimi çürütüp aksini kanıtlayamamanıza rağmen gereksiz cevaplar yazıyorsunuz.
@SeRReSss Bir boş yorum daha. Zaten bilgisayar da toplayarak öğreniliyordu değil mi? Her bilgisayar toplayan donanım ustası mı oluyor? 2020 yılındayız bir zahmet Youtube'dan bir video açıp 3-5 kablo birleştirmeyi yapın. Buna cevap vermeye bile değmez.
@MakeMyDay Etiketleyin hhocam eğer bildiğim bir mevzuysa yardımcı olurum.
GTX 1650S 4 GB VRAM'e sahip olduğu için tavsiye etmem, RX 580 8 GB daha iyi bence, bir de undervolt işlemi yapınca 1650S seviyelerine düşüyordu galiba RX 580 TDP'si, ayrıca aralarında FPS farkı yok denecek kadar az bazı oyunlarda RX 580 bazı oyunlarda 1650S en fazla 5FPS fark oluyor, arkadaş RX 590'dan da bahsetmiş daha daha iyi olur RX 590.
Hangi marka/modeldi hocam?
Elimde kalanlardan biri everest siyah kasa kırmızı fanlı 500w olanlardandı. Yaklaşık 350-400w almam gerekiyordu ama verememişti. Bir diğeri ise yeni rampagelerdendi. Hazır kasa içerisinde gelmişti. Ekran kartı kapanıp duruyordu. Elimde daha az güç veren FSP 400w vardı onu takmıştım. 2-2.5 yıl oldu memnunum. Yine de şans işi. FSP alırsın hatta ileriye dönük düşünür 300w fazla alayım dersin çalışmaz bile ama özellikle Türkiye'deki fiyatların yüksekliğinden ben hep 50 lira 100 lira az olsun demek durumunda kaldım uzun yıllar. İndirmeye koyup mutfağa kadar gidip geldiğinde dumanlı bir karşılama da olabilir tabi.
Markaya buradaki öneri ve yorumlar sonucunda sen karar vereceksin neticede ama satın alma kısmı bambaşka bir boyut. Amazon, hepsiburada yığınla sitedeki satıcılar iade edilmiş ürünleri geri depolarına kaldırıp yollayabiliyor. Ambalajı kutusu sağlam ve kurumsallığa kavuşamamış yerlerden uzak dur. İsim vermek yasak mı bilemiyorum. Ben antibiyotik tarzı yerleri önermem yazayım gerisini sen anla.