Ryzen 5 3600 ve RX 580 sistem için 500W PSU yeterli mi?

Noktayı koydun hocam.

Bilgilerinize dayanarak benim konuma yardım eder misiniz? Cevap yazan olmadı henüz.
Konuyla alakalı diyecek tek bildiğim rampage psudam kaçmak.

Zaten bilgisayar dükkanlarına laf atanları kaale bile almamak lazım. Hayatında 2-3 PC bile montajlamamış insanların böyle yorum yapmaları komik geliyor bana.

@SeRReSss Her insanın düşüncesine saygı duyuyorum fakat düşünce özgürlüğü de bir yere kadar Daha önce iş arkadaşım ile GamePower PSU'da test ettik ve gerçekten kötü olduğunu gözlemledik. Fakat aynı sonucu önerdiğim PSU'da almadık, o yüzden önerdim. Fakat Rampage'nin adı çıkmış 9'a inmez 8'e

Denemekten kastınızın ne olduğunu hala belirtmediniz. Sadece prize takıp çalıştırmaktan ibaret olduğunu hepimiz biliyor. Siz prize taktınız ve çalıştı diye önerebileceğiniz anlamına gelmiyor bu. Hala söylüyorum önerdiğiniz güç kaynağı "KÖTÜ".
Noktayı koydun hocam.
Zaten bilgisayar dükkanlarına laf atanları kaale bile almamak lazım. Hayatında 2-3 PC bile montajlamamış insanların böyle yorum yapmaları komik geliyor bana.
Siz üçünüze söylüyorum. Ben mesajımda bastıra bastıra önerdiği güç kaynağının kalitesiz olduğunu iddia ediyorum ve kendini bu kadar savunan o arkadaşa "Madem benim söylediğim doğru değil o zaman kanıtla." diyorum ve gelen cevap "Ben dükkanım, benim sertifikam var, denemeden önermem." gibi saçma sapan cevaplar. Benim öne sürdüklerimi çürütüp aksini kanıtlayamamanıza rağmen gereksiz cevaplar yazıyorsunuz.
@SeRReSss Bir boş yorum daha. Zaten bilgisayar da toplayarak öğreniliyordu değil mi? Her bilgisayar toplayan donanım ustası mı oluyor? 2020 yılındayız bir zahmet Youtube'dan bir video açıp 3-5 kablo birleştirmeyi yapın. Buna cevap vermeye bile değmez.

@MakeMyDay Etiketleyin hhocam eğer bildiğim bir mevzuysa yardımcı olurum.

Biraz fazla agresif gibisiniz. Arkadaş sadece deneyimini iyi yada kötü aktarmış.

RX 580'de 8 GB VRAM'ı kullanacak kadar güçlü değil araştırın.

@FantastikTürk Madem KÖTÜ olduğunu savunuyorsunuz siz alın ve siz kanıtlayın, ama bu konu burada dursun. En yakın sürede pandemi olaylarından sonra bir konu açacağım ve dükkanımda test edip paylaşacağım. İnternetten gördüğün yorumlarla kendini şişirip burada bize sataşıyorsun. Tabii ki yorumlar doğru da olabilir yanlış da. Ben taktım çalıştı mı diyorum ? Uzun süreli takip ve not olma ile ortaya çıkan sonuçları aktarıyorum. Zaten 2 PSU arasında 50 TL fark var, arkadaş istediğini alabilir. Ucuz etin yahnisi iyi olacak diye bir şey yok. Madem çok kötü diyorsunuz ve önermiyorsunuz, neden önermediğinizi kanıtlayın. Okuduğunuz yorumlar kanıtınız ise sizi göz ardı edeceğim. Ama sözüm olsun, en yakın zamanda konuyu açacağım ve seni etiketleyeceğim. Terbiyesizliğin lüzumu yok !
Şöyle bir algı oluşturmuşsun ki kendin bile anlamamışsın. Ben ürün satmıyorum, resmi bir ekip ile tamir ediyorum, arada gelen ürünleri de test ediyorum. Ofiste aktif çalışan 21 bilgisayar var ve en az 3'ünde Ramgape PSU takılı. Günde 8 saat çalışıyorlar ve yük altındalar. Yani patladı da bizim mi haberimiz yok, düzgün ve temiz kullanım ile yıllardır sorun yaşamıyoruz. Çoğunluk olarak Aerocool kullanıyoruz ama buna rağmen FSP önerdim, gereksiz yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın, İzmir içerisinde iseniz bir çay içmeye beklerim

Son düzenleme:
Hangi marka/modeldi hocam?

Elimde kalanlardan biri everest siyah kasa kırmızı fanlı 500w olanlardandı. Yaklaşık 350-400w almam gerekiyordu ama verememişti. Bir diğeri ise yeni rampagelerdendi. Hazır kasa içerisinde gelmişti. Ekran kartı kapanıp duruyordu. Elimde daha az güç veren FSP 400w vardı onu takmıştım. 2-2.5 yıl oldu memnunum. Yine de şans işi. FSP alırsın hatta ileriye dönük düşünür 300w fazla alayım dersin çalışmaz bile ama özellikle Türkiye'deki fiyatların yüksekliğinden ben hep 50 lira 100 lira az olsun demek durumunda kaldım uzun yıllar. İndirmeye koyup mutfağa kadar gidip geldiğinde dumanlı bir karşılama da olabilir tabi.

Markaya buradaki öneri ve yorumlar sonucunda sen karar vereceksin neticede ama satın alma kısmı bambaşka bir boyut. Amazon, hepsiburada yığınla sitedeki satıcılar iade edilmiş ürünleri geri depolarına kaldırıp yollayabiliyor. Ambalajı kutusu sağlam ve kurumsallığa kavuşamamış yerlerden uzak dur. İsim vermek yasak mı bilemiyorum. Ben antibiyotik tarzı yerleri önermem yazayım gerisini sen anla.

Yasak değil nerelerden alınmasını önerirsiniz mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…