Ryzen 5 3600 voltaj değerleri normal mi?

Riza610

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. İşlemci boşta 45-50 OCCT 66 derecelere çıkıyor. En ufak işlemlerde işlemci fanı hızlanıyor. Anlık sıcaklık atlamalarından dolayı işlemciye gelen voltaj değerleri 1.45'lere dayanıyor.
Core performance Boost kapattığımda işlemci frekansı 3.6GHz üstüne çıkmıyor ve sıcaklıklarım oyunlarda maksimum 50 dereceye fırlıyor. Ama voltaj değeri 1.1v düşüyor.
Bu voltaj değeri 3.6GHz için yeterli midir sıkıntı yaşar mıyım?

Sorunuzun cevabı değil ama kullandığınız soğutucuyu merak ettim. Aynı işlemciyi kullanıyorum sıcaklık değerleri daha yüksek bende.

Arctic Duo Freezer 34 kullanıyorum. Termal macun olarakda Arctic MX4 sıcaklık değerlerinede Dragon Centerdan bakıyorum
Kasa cooler master mbl511 önde üç üstte 2x14 arkada 1 tahliye var kasa havadar yerde tek sıkıntım x570 ler biraz fazla ısınıyor bende fanı manual moda alıp çözümü öle buluyorum 40 derece falan oluyor.

Onu denemiştim sonuç değişmedi
Normal dediğiniz 3.6GHz için mi 1.1Volt normal demek istediniz yoksa 1.45 voltaja ulaşması mı?
@Recep Baltaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…