Ryzen 5 3600 voltaj değerleri

DenizED

Kilopat
Ryzen 5 3600 ve MSI B450 GAMING Plus CPB kapalı kullanıyorum. Oyunlarda işlemci en fazla 78 derece ve stok soğutucu kullanıyorum. Voltaj normal mi? Boştaki değerler:

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj yüksek, maksimumlardasın zarar verebilirsin işlemciye.

Bence voltaj değerini ve frekans değerini az aşağıya çekmen sıcaklık değerlerini düşürecektir. 3600X için stabil voltaj ve Hz değerleri youtube yada forumlarda vardır kesin. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Aslında GHz'i sabitlersen voltaj düşüyor. Normalde Auto'da olduğu için çıkıp iniyor bu yüzden en yüksek GHz'deki voltajı ayarlıyor. Voltajı düşürmek ve GHz'i sabitlemek istiyorsan. 4.2 GHz yapabilirsin. Muhtemelen voltaj 1.350-1.360 arası bir şey olacaktır.

4.2 GhZ stok soğutucu kaldırır mı? 4 sabitlersem yeter benim için. 4 sabitleyip voltajı otomatikte bıraksam olur mu?

4.2 GHz stok soğutucu kaldırır mı? 4 sabitlersem yeter benim için. 4 sabitleyip voltajı otomatikte bıraksam olur mu?

Evet kaldırır. Zaten normalde 4.3 GHz'e kadar kendisi çıkarabiliyor. Isınmasının sebebi voltaj değerlerinin yüksek olması. 4.2 GHz'e sabitlersen 1.350'lere kadar düşecektir. İçine sinmezse yaptıktan sonra stres testleri yapabilirsin.

Ben 3700X modelini 1.1V 3950 Mhz'de kullanıyorum. Sen de bu voltlarda stabil bir değer bulursan ısınma sorunu falan kalkar.

Bütün çekirdekleri 4.2 yaptım ve sistem direk reset attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…