Ryzen 5 3600 vs. 3600X

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Normalde aklımda i5 10400F işlemci almak vardı ama Intel'in yeni nesilde B460 anakartlardan desteğini çektiğini öğrendim ve AMD tarafına yöneldim.
Sizce bu 2 işlemci arasında çok fazla fark olur mu?
Ayrıca ikisi de maksimum hangi ekran kartını besler? İleriye dönük işlemciler midir bunlar?
Yanında verilen stok soğutucular yeter mi bu işlemcilere? Yeni bir tane alınması gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında çok az bir fark var. Hatta arasındaki fiyat farkına değeceğini bile düşünmüyorum.

Ryzen 5 3600 alıp, yanına da soğutucu alın. Stok fanı tam yeterli gelmiyor çünkü.

3600. Bu arada yeni nesil çıkacak intel işlemciler 1200 soket olarak cıkmıyor mu?

3600 al. Yeni modellerdense OC kolay yaparsın. 4.3 hızda 1.2V ile kullanıyorum. İlerde 4.4 e çıkarmayı düşünüyorum biraz daha voltaj vererek.

Ben Intel düşmanı olarak kesinlikle AMD almanı tavsiye ediyorum kardeşim. Gönül ister ki ekran kartı içinde AMD önerebileyim ama kanser olursun, ben oldum oradan biliyorum. Ancak o günlerde gelecek AMD ekran kartı önereceğim.

Her yeni seride yeni soket çıkaran eski anakartları hiç eden firmaya tüketici olarak tepki göstermeliyiz. 14++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++'da görüşmek üzere.

Edit: 3600 alman yeterli aralarında bir fark yok. 2020 üretimi çoğu 3600 OC ile 1.25v'da 4.4Ghz çalışabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…