Ryzen 5 3600 vs 5600

Bütçe
4500

JustRedST

Hectopat
RAM
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL16
Anakart
MSI MAG B550 TOMAHAWK AMD AM4(
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimdeki İşlemci ve anakartı güncellemeye karar verdim.

Anakart olarak MSI B550 Tomahawk karar kıldım. Amazon kampanyasından 2000 TL gibi paraya sipariş etmiştim.

İşlemci olarak; İşlemcim R5 3600 bunu yükseltmek istiyorum. Yeni çıkan R5 5600 gözüme fiyat olarak çarpıyor. Bütçemin dışında bana göz kırpan R7 5700X var.
Aralarında farklar nelerdir? Güzel bir performans artışı hisseder miyim? Yoksa düşüş mü hissederim?

Zen3 işlemcileri denk Zen2 rakiplerine hem tekli, hem de çoklu çekirdekte %20 civarı fark koyuyor. Yapacağın işe bağlı bir fark hissedersin. 3600'ün rahat beslediği bir ekran kartı ile oyun oynuyorsan tek artısı ufak bir %1 low FPS artışı olur o kadar. Render yapıyor veya 3600 ile darboğaz yaşayacak kadar güçlü bir karta sahipsen tabii 5600'ün farkı her kuruşa değer.

Yakın dönemde yüklü bir ödeme alacağım. O parayla da RX6600XT alacağım. Amacım keyifli rahatça kasma, takılma, donma vs. gibi şeyleri yaşamadan oyunlarımı oynamak. Bu bilgiler ışığında hangisini önerirsiniz.

O zaman 5600 alabilirsin. Ben 6600 XT'yi 3300X ile kullanıyorum ve işlemcimi olabilecek en iyi şekilde besliyorum. Besliyor mu evet, rekabetçi oyunlarda fazlasıyla FPS veriyor mu evet, darboğaz yaptığı bazı oyunlar var mı o da evet. 6600 XT'nin overclock kapasitesi olsun, gelecek FSR 2.0 teknolojisi olsun 5600 ile rahatça arkana yaslanabilirsin.

Diyelim 5600 alamadın, para kalmadı 3600 de seni memnun eder endişe etme.

Genelde 2 tip oyunları tercih ediyorum.
Valorant - CS:GO gibi rekabetçi yada EU4-HOI4-RTW2-Bannerlord gibi strateji oyunları.
Bu tarz oyunların dışına çıkmıyorum.

Witcher, God Of War yada assassin's creed serisi gibi oyunlar sarmıyor beni.

240Hz kullanıyorsan 5600 ile kafan rahat olur ama 144Hz için o fark etmez. Üstteki test bana ait.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi CS-Valorant'da fark olur ama ihtiyacın var mı? 250 FPS alırken 400-500 alman bir şey katmaz genelde. Ama PUBG'de 3600 ile 100 FPS altına düşebilirken 5600 ile 150 altını görmezsin mesela.

Bence şu an için kullandığın işlemci ideal. @KeyN_N dediği gibi oynadığın oyunlarda 150 FPS yerine 200 FPS alman çok bir şey ifade etmeyecek. Daha güncel işlemciler çıktığı zaman işlemci güncellemesi yaparsın.

Ekranda alacağım ileriki dönemlerde. R5 5600'e karar kıldım.

Dediğim gibi CS-Valorant'ta fark olur ama ihtiyacın var mı? 250 FPS alırken 400-500 alman bir şey katmaz genelde. Ama PUBG'de 3600 ile 100 FPS altına düşebilirken 5600 ile 150 altını görmezsin mesela.

R5 5600 alacağım. Kendi işlemcim+anakartımı 4150 TL'ye arkadaşıma satacağım. Üstüne çok koymadan hem anakart hem de işlemci güncellemesi yapmış olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…