Ryzen 5 3600'den Ryzen 5 5600X'e geçilir mi?

HighTechLowLife

Megapat
Karşılaştırma videolarında 15-20 FPS fark oluyor iki işlemci arasında. Tam olarak koşulları bilmiyorum ama geçme durumunda bende o kadar performans alır mıyım? 1080p oynuyorum oyunları. Amaç sadece oyun oynamak. OC ile hiç ilgim yok.
Ekran kartı 5700 XT. Anakart MSI B550 Gaming Edge modeli. Boşuna para verme yakın zamanda şu bu yeni model vs çıkacak ise bekleyebilirim. Karasız kaldım.

3600'den 5600X'e geçiş sadece gerçekten üst seviye bir ekran kartınız var ise fark eder. Bu videodan bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R5 3600 RX 5700XT üstü bir ekran kartını besleyemez eğer daha üst seviye bir ekran kartına geçecekseniz değiştirmeniz daha iyi olur.

E-Spor oyunlarında üst seviye kart olmasına gerek yok. Her türlü, çok fazla FPS artışı olacaktır.

O ekran kartıyla AAA yani mesela AC Valhalla gibi oyunlardan hiçbir fark olmaz, grafikleri düşüğe alıp fps artırmaya yönelik işlemler yapılan örneğin CS:GO gibi oyunlarda 50+ fps artışı olabilir. 300 fps alıyorsan 350 alırsın mesela. Peki değer mi? kesinlikle değmez. O ekran kartı seni çok uzun zaman götürür zaten, kafanda bitir sistem değişme işini 2-3 yıl daha ultrada oyna oyunları, yada high ayarda oynarım diyosan rahat 5 sene daha oyna, yeni çıkan işlemciydi karttı felan boşver yoluna bak. Düşünme bile önümüzdeki 5 yılı zaten bitirmişsin sen, yükseltme felan yapma böyle devam et.

E-spor oyunlarında üst seviye kart olmasına gerek yok. Her türlü, çok fazla FPS artışı olacaktır.

Eh, FPS oyunlarının grafikleri zaten genelde düşük oluyor. 3600'den 3600X'e geçiş yapsa yine fark edecek, ama ben sadece FPS değil diğer oyun türlerine de biraz bakma taraftarıyım sonuçta 5600X günümüzde 2500 TL'ye bulunsa öp başına koy denir. 2500 TL de az para sayılmaz. Sadece FPS oyunları oynayacaksa gerek yok 5600X'e 3600 yeter gani gani.

@HighTechLowLife AAA oyunlar da oynayacaksanız 3600 ile 5600X arasında çok fark olmaz. Attığım videoda 5700 XT'yi konumlandıracağım yer 2060 Super'den biraz iyi olacak şekilde olur. Ki görüyorsunuz 2060 Super'deki fark 0%. Hadi diyelim 5700 XT fark eder edeceği fark yine 2% civarları olur gibi geliyor. Bu da minimum 2500-2600 TL bandında satılan bir işlemci için bence değmez.

Bende hep AAA oyunları oynuyorum aslında. E spor ile alakam yok. O zaman para harcamaya gerek yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…