Ryzen 5 3600X 4.4 GHz'de nasıl kullanırım?

mustyyavuzdemir

Centipat
Yer
Artvin
Maksimum Turbo frekansı 4.4 olmasına rağmen 4.2 GHz'in üstüne cıkmıyor. CS:GO oynuyorum daha fazla FPS almak için işlemcimin maksimum performansta calışmasını istiyorum sürekli 4.4GHz'de çalışmasını istiyorum bu mümkün müdür? (Güç ayarlarında yüksek performans modunda)

Tüm çekirdeklerin yük altında 4.4 GHz olarak kullanılması mümkün değil. Bu turbo diye adlandırılan değerler genel olarak tek çekirdek için geçerli. Isıya, yüke ve daha birçok duruma bağlı olarak uygun frekansta çalışıyor. İyi bir soğutucunuz var ise yeterli voltaj ile 4.4 GHz sabitleyebilirsiniz tabii ki.

Ekran kartı nedir? 4.4 Ghz'de uzun süre oynamak işlemci ömrünü kısaltır. Örneğin 200 FPS'ler alıyorsanız 300 FPS'ler içi zorlamanızı önermem. Ama kesinlikle şart derseniz, ben Ryzen Master ile Ryzen 3600'ü 1.45V 4.4GHz'de sorunsuz test sonuçları aldım, 4000 civarı Cinebench skorlarıyla.

4.4'e çıkması için iyi soğutucu ve iyi bir anakart burada faktör. Anakartın ile işlemcin verileri okuyarak beraber çalışıyor. Bu arada negative offset voltage vererek daha yukarı çıkmasını sağlayabilirsin.

Nasıl
Elinle manuel olarak değer girebilirsin Ryzen Master üzerinden.

Ne kadar voltaj değeri verebileceğimi bilmiyorum,ryzen master ile otomatik oc açtım 4.5 maks gösteriyor ama asla o değere çıkmıyor. Nasıl sabitleyebilirim. Ekran kartım rtx2060 anakartım msi b450m pro vdh max

Mevcut sistemin ile CS:GO'da en az 300 FPS alıyor olmalısın. Daha fazla FPS'i ne yapacaksın? Tahminim monitöründe 144Hz veya 240Hz olmalı.

Bugün 4.3 GHz için anakart üzerinden işlemciye 1.5v verdim fakat nafile. Neden bilmiyorum insanlar 1.3v civarında bu değerleri elde edebiliyor. Ben aynısını yaptığımda voltajı arttırmadığım sürece bilgisayar siyah ekranda kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…