Ryzen 5 3600X baslarken fan çok hızlı dönüyor

Herdeja

Kilopat
Yer
Hogwarts
Daha fazla  
Arkadaslar ben Ryzen 5 3600X aldim stok fani bilgisayar acilista full de calisiyor sonra gidiyor. Her gun bu sesi duymaktan biktim. Ne yapabilirim herkeste boyle mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de 3600 var kule tipi soğutucu aldım. Bende Ekran kartı fanları full olarak 3 saniye kadar çalışıyor sonra normale dönüyor.

İşlemcilerin fan hızları diğer soğutucu fanlara oranla daha yüksek olur. Açılışta default olarak çalışır sonra BİOS ayarları devreye girer, en fazla 3 sn. sürer yada senin PC açılış hızına göre de değişebilir, gayet normaldir.

Son düzenleme:
3 saniyelik bir olay. Kafaya takılacak kadar abartılı bir sesi de yok. Fakat çözümü yok.

Bu sorun çıkartacak bir şey değil, ya da önemli bir şey değil. Örneğin bende MSI Afterburner açılana kadar ekran kartı varsayılan hızda dönüyor, açıldıktan sonra benim ayarladığım profil uygulanıyor. Seninki de böyle bir şey olabilir. Atıyorum, BIOS'da hız %100'dür, başladığında hızlı çalışıyordur, asıl kontrol programı açılıp kontrolü alınca, onun ayarlarıyla çalışmaya devam ediyordur.

Fan başlarken üzerindeki tozu atmak için yapıyor normaldir.

150 lira Verde kule tipi bir sogutucuya geç o ne öyle 1700 lira işlemci 90 derece CPU sıcaklığı nasıl dayanabiliyorsun anlamıyorum CPU %100 Max sıcaklık 70 derece . Fan sesi yok paranı biriktir kule soğutucu al islemcinin ömrü uzar farkı hissedersin emin ol

90 derece sıcaklık mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…