Çözüldü Ryzen 5 3600X BIOS ve Windows ayarları nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Borke0

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. R5 3600X işlemci kullanmaktayım. Bilgisayar alındığından beri (2 ay oluyor) hiçbir ayarı ellemedim. Fakat MSI Afterburner kurmuştum sisteme. Hem GPU hem de CPU sıcaklıklarını kontrol etmek için. Bir de ekran kartı fanlarını Auto'ya almak için kullanıyordum. Ekran kartı sıcaklıklarımda sıkıntı yok fakat işlemci sıcaklıklarımı görümce dudağım uçukladı. Geceleyin kapatmadan önce en yüksek sıcaklığa baktığımda işlemci 87 dereceyi görmüştü. Bir çok konuya baktım. İşlemciyle alakalı birçok ayar varmış. Gerek BIOS gerekse Windows'tan işlemci sıcaklığını düşürüp hem de performansını arttırabiliyormuşuz. Bunları biri anlatabilir mi acaba?

Sistemim:
RTX Gigabyte 2070 Super Windforce OC 3X.
R5 3600X stok fan.
ASUS TUF B450M PRO GAMING.
8x2 3200MHz CL16 G.Skill RAM.
Corsair Carbide Spec Delta RGB 650 Watt 80Plus kasa ve PSU.

Açık dille ve mümkünse fotoğraflarla anlatırsanın çok müteşekkir olurum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Çözüm
Bende sanırım BIOS'tan silent modunda fanlarım. Bir de Windows'tan performans modunda. Bunları dengeli moda alırsam ne kadar etkiler? Bir de Arctis Freezer 34 Duo düşünüyorum. Sence nasıl?
Hocam fanlar sessiz modda olduğundan kaynaklanıyor olabilir. Onları normal moda alın. Bahsettiğiniz soğutucu çok güzel ancak şu anda fiyatı çok pahalı.
Hocam en azından yeni bir soğutucu alana kadar öyle kullanın. Oyunlarda performans düşüklüğünü çok hissedeceğinizi düşünmüyorum.

Bende sanırım BIOS'tan slient modunda fanlarım. Bir de Windows'tan performans modunda. Bunları dengeli moda alırsam ne kadar etkiler? Bir de Arctis Freezer 34 Duo düşünüyorum. Sence nasıl?

Bende sanırım BIOS'tan silent modunda fanlarım. Bir de Windows'tan performans modunda. Bunları dengeli moda alırsam ne kadar etkiler? Bir de Arctis Freezer 34 Duo düşünüyorum. Sence nasıl?
Hocam fanlar sessiz modda olduğundan kaynaklanıyor olabilir. Onları normal moda alın. Bahsettiğiniz soğutucu çok güzel ancak şu anda fiyatı çok pahalı.

Çözüm

Teşekkür ederim. Bende onlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir de voltaj konusu var. Sizce onu değiştirmeli miyim? Ve kaça almalıyım?

Daha önce değiştirdiyseniz eski haline döndürün. Daha önce hiç ellemediyseniz ellemeyin. Arctic Freezer 34e-Sports Duo'nun indirime girmesini bekleyin.

Yok daha önce hiç ellememiştim. Eve döndüğümde onları normal moda alırım. O modları hiç ellemedim. Otomatik olarak silent modda mı geliyor?

Yok daha önce hiç ellememiştim. Eve döndüğümde onları normal moda alırım. O modları hiç ellemedim. Otomatik olarak silent modda mı geliyor?
Bilmiyorum hocam. Ancak sessizden normal moda alırsanız daha serin çalışacaktır. Bir de dediğim gibi en azından yeni soğutucu alana kadar Core Performance Boost'u kapatın. Oyunlardaki performans düşüşünü hissedeceğinizi sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı