Ryzen 5 3600X ısınma sorunu

Mehmet Sezer

Megapat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar topladım. İşlemcisi R5 3600X stok soğutucu ile geldi. Ben kendimdeki Rampage iced 120 soğutucusunu taktım fakat bilgisayar oyundayken 75 derceye kadar çıkıyor (Valorant). Sanki bana bir tık fazla gibi geldi, boştayken de 55 60'ı buluyor. Acaba macunu mu az sürdüm diye düşündüm yeni macun alacak olsam ne önerirsiniz? Ve başka bir nedeni olabilir mi bu değerler normal mi?

AMD işlemcilere göre normal bir değer 3600X ile 90+ derece aldigimi biliyorum.

Soğutucu Rampage olduğu için stok soğutucu ile arasında çok fark olmayacaktır, boşta 55-60 derece bir tık fazla gibi, kasanızı bilmediğim için tam yorum yapamıyorum.
75 derece aşırı fazla değil bu arada .

75 gayet ideal ama beğenmezseniz voltaj düşürün.

Normal değil. CPB açık mı? Açık ise kapatın. Sürdüğünüz macunun markası ne? Eğer macun alacaksanız Arctic MX-4 öneririm.

Macunu az sürdüm yanlışına kapılmayın macun zaten az sürülür. Fazla sürmek ısıyı düşürmez.

Sürdüğüm macun rampege iced kule tipi soğutucunun içerisinde gelen macunu sürdüm. i7 3770K da kullanırken boşta 35 yükte 60 65 derceyi geçmiyordu. amd ilk defa kullandığımdan size sormak istedim

AMD işlemcilere göre normal bir değer 3600X ile 90+ derece aldigimi biliyorum.

Sizi neredeyse her AMD konusunda görüyorum ve hep ürünleri yerin dibine gömüyorsunuz. Evet herkes istediğini yazmakta özgür, fakat sizinki haterlığa giriyor. Siz macun sürmeyi bilmiyorsunuz diye, fiyattan kısıp kaliteli donanım almıyorsunuz diye, iyi bir hava akışına sahip bir kasaya sahip değilsiniz diye, gelip her konuda AMD'yi kötülüyemezsiniz sadece AMD'de değil diğer markalara da bunu yapamazsınız. 1 senede 2 AMD işlemci değiştim. Nedense sizin başınıza gelenler benim başıma gelmedi. R5 3600 stok soğutucu ile oyunlarda 65 dereceyi, boşta ise 35 dereceyi geçmedi işlemcim. Hatta ilk kullandığım AMD ürünü olan R5 1600 AF boşta 30 derecenin altında çalışıyordu. İnşallah yakında bu zihniyetinizi değiştirirsiniz.

Kasam Power Boost X-59 RGB
Hocam kasa daha dün geldi kurulu bir şekilde stok soğutucusu takılıydı 80 dercenin üstüne çıkıyordu valorant gibi bir oyunda .
6 adet fan bulunmakta kasada
Yeterli soğutmaya sahip oldugumu düşünüyorum
Termal macundan şüpheliyim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…