Ryzen 5 3600X işlemciye nasıl overclock yapabilirim?

Fthgklr

Centipat
Arkadaşlar selamlar.
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI B450 GAMING Plus
  • Sapphire RX590 Nitro+
  • Corsair 16 GB(2x8GB) DDR4 3000MHz CL15
Üstteki sistem kurdum. Bu sisteme overclock yapmak istiyorum ama tam olarak mantığını bilmediğim için sizlerden yardım talep ediyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantık işlemciye normalden fazla voltaj verip bu voltajı yük altında da koruyup işlemciyi normalden yüksek frekansta kullanabilmektir. 1.425, 1.45V'un üstü uzun süreli kullanımda önerilmez.

Neden yeni çıkan bir işlemciye overclock yapmak istiyorsun? Ryzen işlemcilerin OC potansiyeli düşük ve 100-150 Mhz için gereksiz olacağını düşünenlerdenim. Üzerine bir de işlemci ile gelen soğutma çözümü ile oc yapmak işlemcinin daha fazla ısınması demek. Ayrıca çıktığı boost hızlarında uzun süre duramamasına da neden olacaktır.

Ml240 sıvı soğutma kullanıyorum kasada İşlemci olarak değilde ramlar 3000 mhz ama bios 2333 görünüyor ekran kartını belki yapabilirim veya islemci minimal de olsa yapabilirim. Yani amac illa yapmak değil de nasıl yapıldığını öğrenmek mantığını öğrenmek adına soruyorum. Sadece ekran kartı ve Ram belki bir tık deneyebilirim
Ve bios kısmında ki OC bölümü çözemedim hangi kısım ne ise yarar nedir ne değildir öğrenmek adına yani sorunlu sıkıntılı bir durum oluşturacak ise tabiki yapmam. Ben orda bir kısmı sadece game için aktif ettim bilgisayarım sağ tık özelliklerde 4.2 görünüyor sanırım tam hatırlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…