RYZEN 5 3600X Sistem için Ekran Kartı ve Kasa Önerisi

berkpala

Decapat
Merhabalar; ilk kez sistem topluyorum, az çok bir şeyler bilsem de kasa ve ekran kartı seçiminde kararsız kaldım. Ekran kartı için bütçem yaklaşık olarak 3.500₺, kasa için ise 750₺ civarında. Ekran kartı seçiminde özel bir isteğim yok, soğutmasında ve performansında bir sıkıntı olmaması yeterli. Kasa tarafına gelindiğinde tercihen PSU dahil (eğer PSU dahili bir kasa önermez iseniz uygun fiyatlı bir PSU da önerirseniz mutlu olurum.) ayrıca fan sayısının da 3 veya 4 olmasını tercih ederim.

Sistemimde kullanacağım diğer parçalar şu şekilde:

AMD RYZEN 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS PRIME B450M-A 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA DVI HDMI mATX ANAKART
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma
THERMALTAKE Riing Silent 12 Kırmızı Led 120mm İşlemci Hava Soğutucu

Eğer sistemde parça uyuşmazlığı fark ederseniz lütfen söyleyin, ilk defa PC topluyorum. Almayı düşündüğüm ve listelemiş olduğum bileşenlerden daha iyi olduğunu düşündüğünüz parçalar varsa da belirtebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler!

Merhabalar; ilk kez sistem topluyorum, az çok bir şeyler bilsem de kasa ve ekran kartı seçiminde kararsız kaldım. Ekran kartı için bütçem yaklaşık olarak 3.500₺, kasa için ise 750₺ civarında. Ekran kartı seçiminde özel bir isteğim yok, soğutmasında ve performansında bir sıkıntı olmaması yeterli. Kasa tarafına gelindiğinde tercihen PSU dahil (eğer PSU dahili bir kasa önermez iseniz uygun fiyatlı bir PSU da önerirseniz mutlu olurum.) ayrıca fan sayısının da 3 veya 4 olmasını tercih ederim.

Sistemimde kullanacağım diğer parçalar şu şekilde:

SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma
THERMALTAKE Riing Silent 12 Kırmızı Led 120mm İşlemci Hava Soğutucu

Eğer sistemde parça uyuşmazlığı fark ederseniz lütfen söyleyin, ilk defa PC topluyorum. Almayı düşündüğüm ve listelemiş olduğum bileşenlerden daha iyi olduğunu düşündüğünüz parçalar varsa da belirtebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler!
Şimdi Alıcak isen GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA ekran kartı şimdilik indirimde kaçırma kasa ve psu için ise teknobiyotik ve incehesap ta 750 tlye kasa+psu modeller var bakabilirsin

Gigabyte Windforce ve Palit DUAL serisi ekran kartları sıcak çalışıyor önermem.

Benim ekran kartı ve kasa önerim:

İyi bir hava akışı olan kasa ve iyi soğutmaya sahip bir ekran kartı önerdim farklı bir önerim yok.

Kasa tamperli camı ile soğutma çok yakın olabilir onun harici eksi unsur aklıma gelmedi.

Gigabyte Windforce ve Palit DUAL serisi ekran kartları sıcak çalışıyor önermem.

Benim ekran kartı ve kasa önerim:

İyi bir hava akışı olan kasa ve iyi soğutmaya sahip bir ekran kartı önerdim farklı bir önerim yok.

Kasa tamperli camı ile soğutma çok yakın olabilir onun harici eksi unsur aklıma gelmedi.
Tavsiyen için teşekkürler, Inno3D RTX 2060 SUPER'in sıcaklığı konusunda bir bilgin var mı? Varsa tavsiye eder misin?

Çok farklı değil önermem:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Galax soğutma bakımdan çok daha iyi ve daha mantıklı bir tercih olur:

Ekran kartı için bütçem yaklaşık olarak 3.500₺

Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700XT = 3616,64 TL
Ekran kartı olarak İtopya'da indirimi olan 3400 TL Ventus 2060 Super önerecektim ancak ekran kartını 1-2 gün sonra alacağınız için indirim bitecek.

Ek olarak RTX 2060 Super modellerine bakabilirsiniz uygun fiyatlı.

Kasa tarafına gelindiğinde tercihen PSU dahil (eğer PSU dahili bir kasa önermez iseniz uygun fiyatlı bir PSU da önerirseniz mutlu olurum.) ayrıca fan sayısının da 3 veya 4 olmasını tercih ederim.,,

MB511 650W 80+ ARGB Kasa = 1097 TL

Kasada kaliteli bir güç kaynağı var. Hava akışı da muazzam.

Ryzen 5 3600X = 1715,21 TL
Asrock B450 Pro4 - 823,58 TL

RAM: Kingston Hyperx Fury Siyah 16GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram = 589 TL
veya RGB olarak Kingston Hyperx Fury RGB 16GB (2x8GB )DDR4 3200 MHz CL16 Ram = 679 TL

Anakarta biraz daha bütçe ayırırsanız Asrock alabilirsiniz, daha iyi olur. Alternatif ram de ekledim.

.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı