Ryzen 5 3600X Sistem Toplama

erdlzgr

Hectopat
Selamlar, 3D design ve Motion graphic ile ilgilenen yeni yetme bir grafikerim, Mart ayından beri maaşımı, bir yandan 3D design alanında kendimi geliştirmeme yetecek bir yandan da oynamak istediğim oyunları oynatacak bir bilgisayar için harcıyorum. İlk başta büyük bir hata yaparak, kendime "ViewSonic VX3276-2K-MHD 32" isimli monitörü aldım, tek istediğim artık 2K'ya geçiş yapmaktı, ama 2K ekranı besleyecek ekran kartlarının bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum, bir sonraki ay ASUS'un "TUF B450 PRO-Gaming" anakartını aldım, 4 RAM slotu + 4400 MHz RAM desteği beni cezbetti, bir de "Corsair Force MP510 480GB NVMe M.2" SSD aldım, en son bu ay da işlemci olarak "Ryzen 5 3600X" aldım, şimdi önümüzdeki maaş gününde, kasa, PSU ve RAM'leri, bir sonraki ay da ekran kartını satın almak istiyorum, sorularıma gelecek olursak:
1- Sürekli karşıma çıkan, CL değeri 16 olan ve 3600 MHz olan üstüne bir de ucuz olan ama kutusuz olan şu RAM'ler: Ballistix 16 GB 3600MHz BL16G36C16U4R-Kutusuz: Amazon.com.tr alınır mı? Bu RAM'den ilk bir tane, sonra sistemi kurup çalıştırdıktan sonra bir tane daha alsam sorun yaşar mıyım?
2- 2K 60Hz olan ekranım ve 3600X için en uygun ekran kartı sizce hangisidir? 1660 Ti mı almalıyım 2060 mı?
3- 750 - 1000TL bütçe ile, kasa + bu sisteme yetecek PSU var mı bildiğiniz? Şu kasalar nasıl: Dark Guardian 750W 80+ Bronze 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN750BR) - Kasa - bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik, Ranker Cygnus 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa
4- AMD'nin stok soğutucusu ile ne kadar idare edebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…