Ryzen 5 3600X ve 2060S sistem uyumlu mu?

KünefeRam

Decapat
Makaleler
3
Arkadaşlar birkaç gün önce bir sistem topladım;
Adsız - Hızlı Resim

Bilgisayar toplamayı bilen arkadaşlardan birkaç ricam olacak.

1. Sistem sizce nasıl olmuş. Herhangi bir uyumsuz, kronik sıkıntılı, bunu buraya niye koydun dediğiniz bir parçası var mı?

2. Bilgisayara PSU bilgim olmadığı için iyi ve yeterli bir PSU ekleyemedim. İyi bir PSU önerisine ihtiyacım var.

3. Bu sisteme eklediğim sıvı soğutucu, kasanın uyumlu Corsair soğutucularının arasında görünmüyor. Acaba uyumlu ama sadece oraya yazmamışlar mı? Eğer uyuyor ise sizce bu soğutucuyu alınır mı? (Sisteme kesinlikle bir sıvı soğutucu almak istiyorum. Bu olmuyor ise de lütfen sisteme uyumlu bir tane önerir misiniz).

4. Ne yazık ki birkaç duyumdan ve tecrübeden sonra sağdan soldan toplama olayını bıraktım. Sadece ve sadece QP bilişim veya İtopya'dan tam takım alacağım bu sistemi. O yüzden önereceğiniz PSU ve sıvı soğutucuyu lütfen bu 2 yerden önerin.

5. Bu sitelerin 2'sinde de toplama ve driver kurma olayı var. Sizce her şeyi onlara mı yaptırıp isteyeyim yoksa kendim driver kurup kendim mi test yapayım. Çünkü bildiğim kadarı ile ne kadar doğrudur? Bilinmese de 2 site de driverları kurup test edip yolladığını yazmış.

6. Bütçe olarak sıkıntım yok arkadaşlar, PSU'da sıvı soğutucu da sisteme uyumlu olsun, iyi olsun, güçlü olsun parası önemli değil.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    40,8 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU olarak RM750X öneririm. Sistemde uyumsuz parça yok. Sadece birkaç önerim var:
  1. 2 TB depolama ve M.2 SSD normal bir kullanıcı için hayli fazla. İhtiyacınız yoksa 1 TB SATA SSD almanızı öneririm.
  2. 3600 MHz frekans değeri çok da gerekli değil. Fiyatı düşürmek için 3200 MHz tercih edebilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz PSU yerine xpg core reactor 650w adında bir PSU buldum ve bunu almak daha mantıklıymış gibi geldi. Konuya yazmayı unutmuşum ama bu bilgisayarı ileride güncellemeyeceğim ve böyle kalıcak. Sizce benim söylediğim PSU daha iyi olmaz mı? bunun haricinde 1tb sata ssd olarak önerebileceğiniz bir model var mı acaba? ya da 2 tane 500 gb olarak da alabilirim çünkü 2tb harddisk 430tl iken 1 tb sata ssd 1000tl yi geçiyor. Parasal olarak bir sıkıntım olmasa da alıcağım ürünün kaliteli ve uzun ömürlü olmasını isterim. ramlerin 3200 cl16 değerlisi de var acaba onu ramleri kendi elimle oc yapıp mhz artışı sağlayabileceğim için mi düşürmemi önerdiniz? onu da tam olarak bilmiyorum ama.
Arkadaşlar lütfen cevap verirseniz sevinirim.
@Bora Dere Sistem büyük ihtimalle son halini aldı. 2 tb ve m2 ssd tercihimden vazgeçmek istemedim çünkü bu bilgisayar uzun zaman kullanılacak ve o yüzden oyun deposu görevi görmesi amacı ile 2tb diskin kalması gerektiğini düşünüyorum. Sizce son attığım hali ile herhangi bir sıkıntısı var mıdır? sistemde herhangi bir uyumsuzluk yok yazdığınızda buna benim oraya koyduğum sıvı soğutucuda dahil mi acaba? sistemi nokta atışı gibi tek bir seferde alıp uzun süre kullanmayı planladığım için bu kadar titizlikle bakıyorum parçalara da.
Adsız.png

Son düzenleme:
Sistemin bu haliyle bir sıkıntısı yok. XPG PSU sektörüne yeni adım atmış bir firma, ne kadar kaliteli ürünleri var bilmiyorum. RAM'leri 3200 MHz yapmanızı fiyatı düşürmek için söylemiştim. Bütçe sıkıntısı yoksa 3600 MHz de tercih edebilirisniz.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Sistem bu sefer kesinlikle son halini aldı. Ramleri tekrardan eski haline getirdim bana her hangi bir şekilde para sıkıntısı çektirmez. Bu arada koyduğum PSU yu biraz araştırdım ve bir çok yerde iyi yorum aldığını gördüm. Hatta bir arkadaşımız yaklaşık 3 gün önce satın almış ve ilk izlenimlerinin gayet güzel olduğunu, sessiz bir PSU olduğunu yazmış. Baktığım kadarı ile 750 ve 850w modelinde "+ 12V'da çok sıkı yük regülasyonu yok" dezavantajından hariç herşeyi ile pozitif yorum almış bir PSU olarak görünüyor. Yani birçok modelden iyi gibi duruyor ama bu eksi özellik beni ne kadar etkiler bilmiyorum. Eğer çok büyük bir problem değilse sistemdeki her şey şuan tamamdır.
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı