Ryzen 5 3600X ve MSI GeForce GTX 1660 Ti Sistem Toplama

Estherial

Centipat
Merhabalar,

Şu şekilde bir sistem düşünmekteyim. Bütçe 6500 TL.

- AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
- MSI B450M PRO-M. 2 3466MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
- 2 Adet Adata XPG 8 GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
- MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor OC 6 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
- Cooler Master Masterbox MB511 650W 80+ RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
- Cooler Master Masterliquid Lite 120 120MM İşlemci Sıvı Soğutucu
- Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk
- Adata 240GB SU630 3D NAND SATA3 2.5 SSD (520 MB Okuma / 450 MB Yazma)

Herhangi bir öneriye açığım. Ek olarak 1000 lira civarında(mecburen indirimli) bir monitör arayışındayım. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel fakat işlemci soğutucu iyi değil. 120MM sıvı soğutucu tamamen para israfı. Onun yerine Arctic Freezer 34 Esports DUO gibi bir tower hava soğutma alırsanız hem daha ucuza gelir hem de işlemciyi daha serin çalıştırır.

@grgrrrrrr İşin donanım kısmından çok anlamıyorum da "para israfı" diyecek kadar gereksiz bir hamle mi olur Bilgisayarı itopya'dan topluyorum şuanda. Hazır bir sistemi editleyip oluşturdum. Bana alternatif olarak çok fazla seçenek sunmuyor itopya. Muhtemelen kolay takılabilen bir şeydir ama becerir miyim bilmiyorum.

O zaman orasını bilemem. Para israfı dememin sebebi hem 120MM olmaları, hem de sırf sıvı soğutma diye pahalı olmaları. Tower bir hava soğutma 120MMlik sıvı soğutmadan daha iyi performans verdiği için para israfı demiştim. Yine de özelleştirmede MA410P gibi soğutucular varsa onları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

@grgrrrrrr 43 lira daha az vermemi sağlayacak "COOLER MASTER MasterAir MA410P TUF Gaming Edition RGB 120mm İşlemci Hava Soğutucu" bulunmakta. Ana mesajdaki sıvı soğutmadan daha mantıklı bir hareket mi olur?

Bence bir şeylerden kısıp ekran kartını 2060 yapın. Bu bütçeye daha iyi bir ekran kartı alınabilir gibi geldi.

@Hoaxer ilk bakarken 2060 almayı düşündüm. Şuan yeni mezun bir üniversiteliyim iş bakmaktayım işe girdikten sonra 2. ayımda falan 1660 ti ekran kartını uygun fiyata bir arkadaşıma verip daha üst modellere bakmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…