Ryzen 5 3600X ve RTX 2060 sistem takılma sorunu

Arda46

Centipat
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba 07.11.2019 tarihinde İtopya bilgisayara giderek bir kasa satın aldım. Kasanın parçaları şu şekilde:

( Bu kasaya özelleştirme yaptım 2*8=16 GB 3000 MHz XPG marka RGB RAM'ları kullandım )

Başka değişen parça yok kasada ne varsa RAM ve Adata SU650 marka SSD hariç aynen duruyor.

Bilgisayarı ilk aldığımda sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarı aldığımda orijinal Windows 10 Pro'nun 1 aylık deneme sürümü kuruldu ve driver ve sürücüler kuruldu. PC'yi alalı tam 8 gün oldu ama bilgisayarda bir takılma söz konusu oyunlarda olan bir şey değil masaüstünde mesela oyunlar klasörü var oraya giriyorum klasör açılıyor bir şeye tıkladım 6 7 saniye takılıyor ya da masaüstündeyim bilgisayara tıklıyorum gene aynı şey çoğunlukla mouse imleci takılıyor 3 saniye sonra geliyor bakın az önce gene aynı şey oldu alttan gmail in simgesinin üstüne tıkladım PC takılarak ya da kasarak geliyor çoğunlukla 10 saniyeyi geçiyor bu. 8200 TL verdim bu kasaya kaç kaç ay uğraştım bu parayı biriktirmek için bilgisayardan anlayan birileri yardımcı olsun lütfen.

Çok garip. AMD bir işlemciye Nvidia kart takmak ile ilgili galiba sorun. Tabii takılma sorunu, HDD ve SSD'den kaynaklanır. 1 TB HDD yeterli. Ama bütçenizi artırırsanız, SSD'yi Samsung Evo 970 Plus 2 TB SSD yapmanız, çok daha iyi olur.

Son düzenleme:
Çok garip. AMD bir işlemciye Nvidia kart takmak ile ilgili galiba sorun.

Böyle bir sorun mu varmış? Technopat dahil bir dolu sitede AMD tabanlı Nvidia kart bulunan sistem testleri yapılıyor. Bir tanesinde bile "AMD işlemci kullandık, sorun yaşandı." ibaresine rastlamadım.

Çok garip. AMD bir işlemciye Nvidia kart takmak ile ilgili galiba sorun. Tabii takılma sorunu, HDD ve SSD'den kaynaklanır. 1 TB HDD yeterli. Ama bütçenizi artırırsanız, SSD'yi Samsung Evo 970 Plus 2 TB SSD yapmanız, çok daha iyi olur.
İlginç. O zaman Technopat kullanıcılarının neredeyse yarışının bilgisayarında takılma sorunu konusundan geçilmezdi burası dostum.

Özür dilerim AMD işlemcime NVIDIA Ekran kartı taktığım için

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı