Ryzen 5 3600X ve RTX2060 OC PC toplama

SARS

Centipat
Merhaba aklıma takılan bir soru işareti oldu topliyacağım bilgisayara anakart RAM konusunda cok kararsız kaldım bilgili uzman kişilerden yardım istiyorum gelen öneriler şu şekilde ilk başta aldığım parçaları sayayım.

ASUS GeForce ROG STRIX RTX2060 O.C ekran kartı.
AMD Ryzen™5 3600X işlemci.
Samsung 860 Evo SSD.
WD Blue 3, 5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM.
Cooler Master Watt 80Plus 700W aktif PFC 120mm fanlı güç kaynağı.
Cooler Master Masterbox MB511 mesh ön panel 3x120mm LED fanlı midt atxsiyah kasa.

Cok araştırdım şimdilik bunları aldım geriye kaldı son 2 parça anakart ve RAM bu 2sine ayırcağım bütçe Max: 2500 TL'dir önerilenizi alayım.

Bana önerilen RAM ve anakart bunlardı.

Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F gam. AMD B450 soket AM4 Ryzen DDR4 4400MHz(OC) M.2 anakart.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen uyumlu RGB LED RAM.

Bilgili kişilerin yorumlarını alayım teşekkür ederim simdiden. Yayıncılık ve oyun içindir.
Parçaları Vatan'dan önermenizi tavsiye ederim Vatan dışında alışveriş yapmıyorum.

Son düzenleme:
Çok gereksiz bir bütçe bırakılmış anakart ve RAM için. 1500 fazlasıyla yeterli olur ve ekran kartına yükseltme yapılabilirdi.
Arkadaşın dediği gibi ben de olsam bütçeyi farklı kullanırdım fakat tercih sizin. RAM sorunuza gelecek olursak kesinlikle alacağınız RAM'in şu listede olup olmadığına dikkat edin. Sorduğunuz Trident Z bu listede mevcut o yüzden tercih edebilirsiniz. Liste: B-Die Finder
Vatandan önerebilirmisiniz acaba vatan dışı ürün almıyorumda.
Bu mesajınızın ardından vatanı kontrol ettim ve 3600mhz hızda RGB'li olacaksa eğer en iyi seçenek sizin kendi yazdığınız.
RGB'siz de olur diyorsanız biraz daha ucuz olarak bu model var. Crucial 8GB (1x8GB) Ballistix Elite DDR4 3600MHz CL16 1.35V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

İki RAM de bahsettiğim listede mevcut ikisinden birini tercih etmenizi öneririm 3600mhz olarak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı