Ryzen 5 3600X vs Ryzen 7 3700X

Talha Karakaya

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

MSI B350 Tomahawk anakart kullanıyorum.
Ekran kartım Gigabyte RTX 2070 Super.
İşlemci olarak da şu anda Ryzen 5 3600X kullanıyorum.

Bu önümüzdeki Black Friday döneminde sistemimi biraz da olsa yükseltmek istiyorum.

Ryzen 5 3600Xden Ryzen 7 3700X e geçmek oyun performansında gözle görülür bir fark yaratır mı?

Şu anda genel olarak oyunları 2K çözünürlükte oynuyorum.

Öneriniz olursa başka nasıl bir upgrade yapabilirim sistemde. Yeni nesil 5000 serisi Ryzen'leri sanırsam B350 anakartlarda kullanmıyorum.

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 serisi genel olarak render işlemcisi olarak sayılır. Zaten oyunları 2K'da oynuyorsunuz, fark çok az veya hiç olmaz. Render işleriyle uğraşıyorsanız veya darboğaz yaşıyorsanız (ki 2K'da pek mümkün değil) yararı dokunabilir.

Oyun anlamında R5 3600x ve 3700x aynı işlemciler. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü işlemcileri hariç bütün her şeyi birebir sistemler kullanıyoruz arkadaşımla. Bir tek kasalarımız ve psular farklı. FPS değerlerimiz her oyunda neredeyse eşit. Bazen 1-2 FPS o daha yüksek alıyor hepsi bu.

5800X yükünü kaldırır da, bir tık daha iyi anakart kullanmak daha yararlı olabilir. Performans olarak overclock performansına etki edebilir, başka ekstrem performans kaybı yaşatacağını düşünmüyorum. 5. nesile geçecekseniz BIOS güncellemesi yapmadan geçmeyin. Amacınız oyunsa 5600X daha uygun olur, bunu da belirtmek istedim.

AM4 soketi biraz karmaşıktır kağıt üzerinde çalıştırmıyor dese de çalıştıran bayağı kişi duydum. Tomahawk da güzel anakarttır. Şahsen bütçemi B550'ye saklayacak şekilde 5000 serisi bir işlemci alır anakartıma BIOS'u güncelleyip yapıştırırdım, çalıştırırsa ne güzel çalışmazsa da B550 siparişini verirdim.

R7 5800X yerine R5 5600X'te alabilirsiniz.
Aralarında 1000 TL kadar bir fiyat farkı var. Bu fiyat farkına biraz daha ekleyip B550 bir anakart alabilirsiniz.

R7 5800X yerine R5 5600X'te alabilirsiniz.
Aralarında 1000 TL kadar bir fiyat farkı var. Bu fiyat farkına biraz daha ekleyip B550 bir anakart alabilirsiniz.
3600X den 5800x e geçerek 2070s ile iyi bir performans yakalayabilir miyim? ve ekran kartıyla işlemci arasında darboğaz yaşama ihtimailm var mıdır? Bu arada overclock ile hiç işim olmadı bu zamana kadar yapmadım. @TheAny @picl raknhocam @kino

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…