Ryzen 5 5500 GTA V Oynarken Çok Isınıyor

Wendru

Decapat
Daha fazla  
3 gün önce Ryzen 5 5500 aldım fakat işlemci masaüstünde normal takılırken bile 46-47 derecelerde seyrediyor. GTA V oynarken 90 dereceleri görüyor belki daha yüksek dereceleri de görebilir fakat 10 dakika aradan sonra korkup kapatıyorum. Stok fan kullanıyorum işlemcinin veya fanın montajını yaparken bir hata yapmış olabilir miyim?
Yapmadıysamda bunun bir çözümü var mı? Stok fan yetersiz olabilir veya voltaj düşürmem gerekebilir.

Anakart modelin ne?

Kasanın hava akışı iyi değilse bu sıcaklıklar normal kabul edilebilir.

Kasa modelini ve diğer parçalarını da belirt.

Böyle bir soğutucu almaya paran yeterse 20 derece kadar düşer sıcaklıkların.

Yeni bir soğutucu alıncaya kadar sıcaklıklar düşsün dersen BIOS'tan CPB yani Core performans Boost ayarını kapat sıcaklık sorununu çözünceye kadar. Bayağı serinletir.

Son düzenleme:
3 gün önce Ryzen 5 5500 aldım fakat işlemci masaüstünde normal takılırken bile 46-47 derecelerde seyrediyor. GTA V oynarken 90 dereceleri görüyor belki daha yüksek dereceleri de görebilir fakat 10 dakika aradan sonra korkup kapatıyorum. Stok fan kullanıyorum işlemcinin veya fanın montajını yaparken bir hata yapmış olabilir miyim?
Yapmadıysamda bunun bir çözümü var mı? Stok fan yetersiz olabilir veya voltaj düşürmem gerekebilir.

GTA V oynarken İşlemci kullanımı kaç?

Anakart modelin ne?

Kasanın hava akışı iyi değilse bu sıcaklıklar normal kabul edilebilir.

Kasa modelini ve diğer parçalarını da belirt.

Böyle bir soğutucu almaya paran yeterse 20 derece kadar düşer sıcaklıkların.

Yeni bir soğutucu alıncaya kadar sıcaklıklar düşsün dersen BIOS'tan CPB yani Core performans Boost ayarını kapat sıcaklık sorununu çözünceye kadar. Bayağı serinletir.
Anakartım MSI A320M-A PRO
GT 1030 DDR5
16GB 8X2 3200 MHZ Ram
480 gb ssd
Kasa Powerboost VK-P3301B 500W 3.0

GTA V oynarken İşlemci kullanımı kaç?
%40 falan kullanıyor fakat buna rağmen sıcaklık 80 derecelerde komik gerçekten.

Son düzenleme:
Pek iyi bir kasa değil ama yine de önü delikli olduğu için hava akışının çok kötü olmaması lazım. Yan ve ön kapağı açarak bir dene. Eğer çok fazla sıcaklık düşüşü oluyorsa kasan kötü demektir. Sıcaklıklar düşmezse, soğutucu montajında sorun olabilir. Elinde termal macun varsa söküp tekrar montajlamayı deneyebilirsin.
Ya da hiç uğraşmayıp yukarıda attığım soğutucuyu alabilirsin.

Bahsettiğim CBP ayarını kapatırsan da iyi olur sıcaklık sorunun çözülünceye kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı