Efendim, işlemcimi ve ekran kartımı OC edersem cinebencmark ve Witcher 3 testlerinde ne kadar FPS alacağımı merak ediyorum. Bu sebeple OC önerir misiniz?
MSI Afterburner ile yapabilirsin. Power limiti fulle, yavaş yavaş core ve memory arttır. O sırada bir stress test açık olsun furmak, msi kombustor gibi gibi. Görüntü bozulunca hızı azalt.
MSI Afterburner ile yapabilirsin. Power limiti fulle, yavaş yavaş core ve memory arttır. O sırada bir stress test açık olsun furmak, msi kombustor gibi gibi. Görüntü bozulunca hızı azalt.
Prime 95 ile test yap hwinfo ile işlemci voltajına bak. Sallıyorum şu anda 1.2 veriyor diyelim. BIOS'a gir çarpanı 2x arttır voltaja da 1.22 1.23 ver. Mavi ekran yersen 1.24 1.25 olarak devam et. Sıcaklıkların 75-80 derecenin altında olsun.
Ayrıca latency azaltma da yapabilirsin XMP bölümünden.
Prime 95 ile test yap HWiNFO ile işlemci voltajına bak. Sallıyorum şu anda 1.2 veriyor diyelim. BIOS'a gir çarpanı 2X arttır voltaja da 1.22 1.23 ver. Mavi ekran yersen 1.24 1.25 olarak devam et. Sıcaklıkların 75-80 derecenin altında olsun.
Ayrıca latency azaltma da yapabilirsin XMP bölümünden.