Merhaba, Ryzen 5 5500 işlemci RX 6700 XT ekran kartına sahibim. Bu sisteme uygun en güncel MacOS'u kurmak için yardımınızı rica ediyorum. 512 GB SSD var ve Dual boot yapmak istiyorum halihazırda Windows 11 kurulu. Ana işletim sistemim Windows olacak tamamen meraktan kuruyorum.
Ayrıca Ethernet kablom yok harici USB kullanıyorum Wi-Fi için.
O niye? Mac mini de var bu arada evde.Hocam maalesef Mac mini olmadan kuramazsınız istiyorsanız Hackintosh deneyebilirsiniz.
Kablolu internet yok ama telefonu usb den bağlayıp internet paylaşılıyor o şekilde yapabilir miyim?Sisteminize Tahoe sürümü dahil kurabilirsiniz. RX 6700 XT ekran kartınızı tanıtmak için NootRX.kext gerekiyor. Onun dışında kurulum için kablolu internet gerekmekte.
MacOS 26.0 Tahoe Intel & AMD Kurulum İmajı
İlk olarak varsa BIOS update edin. Sonrasında BIOS'a girip restore defaults yapın. INTEL SİSTEMLER İÇİN YAPILMASI GEREKEN BIOS AYARLARI: Fast Boot =Disabled Secure Boot = Disabled Serial/COM Port = Disabled Parallel Port = Disabled CSM = Disabled Thunderbolt = Disabled (Sadece kurulum...www.technopat.net
Kablolu internet yok ama telefonu usb den bağlayıp internet paylaşılıyor o şekilde yapabilir miyim?
Deneyebilirsiniz, ama kurulum süresi biraz uzayabilir.
Sıkıntı yok yine Wi-Fi kullanacağım telefon Wi-Fi'yi paylaşacak USB'den. Merak ettiğim rehberdeki şeyleri nasıl yapacağım ve ekran kartını nasıl tanıtacağım?
İlk önce imajımızı indirin. İndirdikten sonra balenaEtcher ile 16 veya 32 GB boyutunda bir USB belleğe yazdırın. Yazdırdıktan sonra USB belleğinizde OC EFI diye bir bölüm oluşacaktır. O bölüme OpCore Simplify aracıyla EFI klasörü oluşturmanız gerekiyor. EFI klasörünü oluşturmak için bu rehberimizi takip edebilirsiniz. Oluşan EFI klasörünü de OC EFI bölümüne taşıyarak kuruluma başlayabilirsiniz.
Rehber: OpCore Simplify ile tam uyumlu EFI hazırlamak
OpCore Simplify nedir? OpCore Simplify, lzhoang2081 tarafından Python dilinde kodlanmıştır. Bu program, Hackintosh için EFI oluşturamayanlar veya tam uyumlu EFI oluşturmak isteyenler içindir. Program ilk önce Python'un sisteminizde kurulu olup olmadığını kontrol eder, eğer kurulu değilse uyarı...www.technopat.net
OC EFI diye bir bölüm gözükmüyor flashda 15 GB yer ayırıyor imajı yazıyor sözde ama USB'nin içi bomboş iki saattir bunu çözmeye çalışıyorum harici harddisklede denedim olmadı.
Şimdi başardım EFI diye bir klasör var içi boş doğru mudur?Eki Görüntüle 2580383
UTBMap.kext i nereye atacağım? EFI klasörünün içi boş.Evet hocam doğrudur.