Ryzen 5 5500 sistem oyun oynarken PC tamamen donuyor

ByStalker

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Youtuber & Gamer
Herkese merhaba. Sizlere danışmak istedim...
1-2 hafta önce Rust oynarken benzer şey başıma geldi ancak bir daha denediğimde Rust oynarken 15.5GB RAM kullandımda olduğunu görünce RAM'dendir diye düşündüm, sonuçta Rust sıkıntılı bir oyun neticede.
Ama bu sefer bugün Path of Exile oynarken (arkada tarayıcı ve YouTube'da müzik açık / 5-6 sekme açık) bir anda ekran dondu oyun ve sağ tarafta AMD ölçümler menüsü açıktı. Donduktan sonra öylece onlar kaldı hiçbir şey yapamıyordum ama tarayıcıdan müzik çalmaya devam ediyordu ses geliyordu.
Isı değerleri GPU cor: 64-66 derece civarındaydı, CPU ise 65 derece civarındaydı (13.3-13.5 GB RAM kullanımı mevcuttu ekran donduktan sonra gördüğüm değerler sabit ve aynıydı. Sıklıkla olan bir şey değil ancak can sıkıcı bir şey. 2 hafta içerisinde 2 kere oldu. Anakart ya da güç kaynağından olabilir mi acaba?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 5500 soket AM4 4.2 GHz 19MB 65W 7nm işlemci.
ROG-STRIX-RX 5600XT-T6G-Gaming ekran kartı.
MSI A320M PRO-VH Plus anakart.
XPG Gammix D30 2 X 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 Black Edition RAM.
FSP Hydro 600 600W 80+ Bronze ATX Power Supply.
Samsung 860 EVO MZ-76E500bw SATA 3.0 2.5" 500 GB SSD.
AOC 23.8" 24G2SPU 1ms 165Hz HDMI, DisplayPort G-Sync Gaming monitör.

Öncesinde 4 GB VRAM ile oynuyordum Path of Exile da bir problem yoktu hocam. Diğer bileşenler kuşkulandırıyor beni.

O zaman ekran kartına yüklenebilecek bir sorumluluk yok gibi görünüyor, durumu yakından yaşamadığım için size bir öneri vermem de çok sağlıklı olmaz. Tek tavsiyem yukarıdaki hocalarımın önerilerini değerlendirmeniz olur.

Hocam arkadaştata senin gibi 600W'lık Cooler Master Power var lakin oda bayağı eski içini açtıgında yeni bir türemiş varlık var gibiydi oda korktu Power'den diye değildi RAM'lerde sıkıntı çıktı SSD de taktık 1 adet taş gibi ettik PC'sini.

BIOS'tan baktım XMP kapalıymıs hocam. Windows 11 kullanmanın etkisi olur mu acaba?

Path of Exile açık - arkada tarayıcı açık(herhangi bir müzik vs aktif değil) değerler bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-13 194230.png
    260,7 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2023-08-13 194110.png
    194,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
BIOS'tan baktım XMP kapalıymıs hocam. Windows 11 kullanmanın etkisi olur mu acaba?

Path of Exile açık - arkada tarayıcı açık(herhangi bir müzik vs aktif değil) değerler bu şekilde.

XMP kapalıysa açmayı deneyin belki farklılık olabilir.

XMP kapalıysa açmayı deneyin belki farklılık olabilir.

Profile 1'i açtım şimdilik normal tabii bilemiyorum.

Path of Exile oynarken yine tekrarladı aynı şey. XMP açık ve kapalıyken de yapıyor. Arkada tarayıcı kapalıydı sadece Spotify ve Discord açıktı.

Olay günlüğünde birkaç kez "
Amdryzenmasterdriverv20 hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı:
Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor." bu hatayı gördüm. Eski konu açanlar haftada birkaç kere aldığını ve PC'nin kitlendiğini söylemiş. Sorun bundan olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1964.jpg
    167,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Hocam sizin CPU frekansınız bir de çok düşükte kalıyor işlemci R5 550 olmasına diyorsunuzda bu normal bir değer değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…