Ryzen 5 5500 sistem siyah ekran veriyor ve sinyal yok diyor

989898burki

Femtopat
Daha fazla  
Resimdeki gibi siyah ekran veriyor kapat aç yaptığımda direkt olarak sinyal yok diyor. HDMI 1.4 ve 2.0 var monitör 165 Hz olduğu için 2.0'ı kullanıyorum. RAM'leri sök tak yaptım Win+CTRL+Shift+b yaptığımda bip sesi geliyor ama ekran değişmiyor.
Ekstra olarak açılmasının tek yolu HDMI 1.4'e takınca çalışıyor ardından geri 2.0'a geçince çalışmaya devam ediyor ama her seferinde bunu yapmak çok uğraştırıcı.
Sistem özellikleri
İşlemci Ryzen 5 5500
Ekran kartı Zotac RTX 3060
Anakart Gigabyte A520M h
SSD Adata Legend 750
RAM XPG 8x2 3200MHz
Kasa ve Power Supply
Performax Inferno 650W
Monitör Acer QG241y pbipx 23.8 165Hz 1ms

17497253676691671375226224014194.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki gibi siyah ekran veriyor kapat aç yaptığımda direkt olarak sinyal yok diyor. HDMI 1.4 ve 2.0 var monitör 165 Hz olduğu için 2.0'ı kullanıyorum. RAM'leri sök tak yaptım Win+CTRL+Shift+b yaptığımda bip sesi geliyor ama ekran değişmiyor.
Ekstra olarak açılmasının tek yolu HDMI 1.4'e takınca çalışıyor ardından geri 2.0'a geçince çalışmaya devam ediyor ama her seferinde bunu yapmak çok uğraştırıcı.

Eki Görüntüle 2510480
Sistem özelliklerinizi yazmanız doğru olur hocam.

Birden fazla girişi varsa monitörün yanlış girişte olabilir, yani monitör tuşlarından kaynağı değiştirmeyi dene. Birkaç kere dene yoksa kablo ekran kartında değil anakarttadır. Kasadaki diğer HDMI girişine tak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden fazla girişi varsa monitörün yanlış girişte olabilir yani monitör tuşlarından kaynağı değiştirmeyi dene birkaçkere gene yoksa kablo ekran kartında değil anakarttadır kasadaki diğer HDMI girişine tak.

HDMI ekran kartında, monitör girişi ise 2.0'da hocam oto kaynağı da(bütün girişleri deniyor) şu an kapattım sıkıntısız açıldı hocam. Teşekkürler inşallah bir daha olmaz.

Birden fazla girişi varsa monitörün yanlış girişte olabilir, yani monitör tuşlarından kaynağı değiştirmeyi dene. Birkaç kere dene yoksa kablo ekran kartında değil anakarttadır. Kasadaki diğer HDMI girişine tak.
Düzelmemiş hocam aynı sorunu bidaha yaşadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı