Ryzen 5 5600 4 slot RAM takmak sorun yaratır mı?

Arkadaşlar ben şimdi bu anakart ve bu işlemci ile 4x8 GB RAM kullanabiliyor muyum, kullanamıyor muyum? Lütfen cevabını kısa ve net bir şekilde alabilir miyim daha fazla kafa karışıklığı yaşamayalım.

Arkadaşlar ben şimdi bu anakart ve bu işlemci ile 4x8 GB RAM kullanabiliyor muyum, kullanamıyor muyum? Lütfen cevabını kısa ve net bir şekilde alabilir miyim daha fazla kafa karışıklığı yaşamayalım.
Kullanabiliyorsun.

Konuyu hortlatmak gibi oluyor kusura bakmayın fakat benim de benzer bir durumum var. Ryzen 5 3600XT var ROG B550-E anakart var. Ben bu sistemde 2x8 GB 3200MHz CL16 RAM kullanıyorum. Yeterli gelmiyor. Malum sitede bir ilan gördüm. Birebir aynı marka CL16 3200 MHz 2 X 16 GB RAM buldum. Ben anakarttaki 4 slota 2 X 8 + 2 X 16 bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir performans veya farklı sorun yaratır mı? 2 tane daha aynı RAM'dan temin edip risk atmadan 4 X 8 mi kullanmalı? 300 lira fiyat farkıyla 32 yerine 48 RAM yapabiliyorum.

Hiçbir sorun olmaz hatta performans artışı oluyor gözle görülür bende 2x8 3600mhz ram kullanıyordüm 4x8 3600mhz ram taktım gözle görülür bir fark oldu artık ram yetmiyor çok fazla RAM kullanıyor uygulamalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…