Ryzen 5 5600 90 derece olması normal mi?

Daha fazla  
Merhaba, ben Ryzen 5 5600 kullanıyorum stok fanla kasa hava akışım orta veya ortadan biraz düşük seviye. Valorant falan oynuyorum günde 5 saat rahat CPU maç içerisinde %25 kullanımda fakat sıcaklık 85-90 arası geziyor. Nadiren 91-92 görüyor ama maç boyunca sabit 87 derece falan. Bir zararı olur mu? Ömrü kısalıyorsa da ne kadar zaman kısalıyor? 4 yıllık ömrü 2 seneye mi düşürüyor?

Stok fan ile normal, kule tipi soğutucu alman gerek o ısılarda oynamanı tavsiye etmem.

Hocam normal değil bende ilk aldığımda stok fan kullanıyordum 65 70lerdeydi.

Stok fan ise bu sıcaklıklar normal. 95'e kadar yolu var. Zarar vermez ama ömrünü kısaltabilir. Kule tipi veya sıvı soğutucu alman lazım.

Yüksek sıcaklık evet zararlıdır fakat ömür olarak teknoloji işi şans işi, 90 derecelerde kullanan biri o işlemciyle 4-5 yıl rahat rahat götürebilirken 70 derecelerde kullanan kişiye 2. senesinde sorun çıkartabilir. Yine de o kadar yüksek sıcaklıkta kullanmanızı tavsiye etmem, tedbiri elden bırakmamak lazım. BIOS'tan Core Performance Boost'u kapatıp tekrar deneyebilir misiniz? Bu ayarı kapatmanın performansa gözle görülür bir etkisi olmaz ama işlemcinin derecesini düşürecektir.

Stok soğutucu ve bu sıcak havalara göre normal kardeşim. Kule tipi soğutucu al bir tane. Öyle hemen ömrünü kısaltcagini sanmıyorum.

Hocam gayet normal kasanın hava akışı ile de alakalı olabilir benim kasanında hava akışı kötü ama AMD5 serisi yüksek ısılara gayet dayanıklıdır sıkıntı yapmana gerek yok. Bir de fabrika ayarıyla oto ocli olabilir.

Oto ayarlarda MHz 4400 gelmişti bana ama şu an 3800'lerde kullanıyorum sen ısı derecesine bakarak yükseltebilir/düşürebilirsin. bir de ısısı yükselir yanar manar diye korkma 95 dereceye geldiği gibi işlemci oto kendini kapatır.
Volt olarak da 1.2'yi çok geçmeni önermem ama deneyebilirsin senin kasanın hava akışı daha iyidir yükseltirsin. Sıvı soğutucu almanı şiddetle öneririm bu arada bunlarla uğraşmak zorunda kalmadan OC yaparak rahat rahat oynarsın. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…