Ryzen 5 5600 CPU-Z'te çok düşük benchmark skoru veriyor

ba2han20

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus prime b450m-k ll
İşlemci: Amd ryzen 5 5600
Ekran kartı: Zotac RTX3080
Ram: 16x32 3600Mhz
CPU Z skoru 580-4400. Diğer sistemlere bakınca en düşüğünün 4700 olduğunu gördüm. Bir hafta kadardır Valorant'ta düşük FPS alıyorum, ondan ziyade anlık düşmeler oluyor. 300'lerden 120'lere önceden minimum 250 oluyordu, BIOS ayarlarını sıfırladım. CPB ve PBO'yu açtım ve bu halde hala.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek sıcaklıktan dolayı frekans kısıyor olabilir. Oyundayken 4450Mhz de çalışması gerekiyor eğer altındaysa frekans kısıyordur. msi afterburner ile oyundayken değerleri gözlemleyebilirsin.

Yüksek sıcaklıktan dolayı frekans kısıyor olabilir. Oyundayken 4450MHz de çalışması gerekiyor eğer altındaysa frekans kısıyordur. MSI Afterburner ile oyundayken değerleri gözlemleyebilirsin.

Oyunda 76 derece gördüm Max R23'te 86 derece

Yüksek sıcaklıktan dolayı frekans kısıyor olabilir. Oyundayken 4450MHz de çalışması gerekiyor eğer altındaysa frekans kısıyordur. MSI Afterburner ile oyundayken değerleri gözlemleyebilirsin.

Valorant DM girdim Max sıcaklık 68 oldu GHz değerine Görev Yöneticisi'nden baktım MSI Afterburner'i anlamadım pek GHz değerleri 4.20 ile 4.40 arası dolaştı birkaç kere 4.45 oldu.

Son düzenleme:
Karşılaştırmak için kendim test yaptım ve tekli çekirdekte 596, çoklu çekirdekte 4896 skorlarını aldım. Kule tipi soğutmam var, ısıdan dolayı biraz fark ediyor olabilir ama sisteminiz çok ısınan bir sistem de değil.

PBO ayarlarını falan karıştırdım birazcık tekli çekirdek 600 çoklu 4550 Valorant'ta normalde 300 FPS'in altına zar zor düşüyorken 300'un üstünü görmüyorum ufak bir fightte 130'lara bile düşüyor siz Valorant oynuyor musunuz?

Birkaç hafta önce girmiştim, arkadaşlarla Custom 5V5 oyunda 300-450 civarı FPS alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…