Çözüldü Ryzen 5 5600 işlemci ile Gigabyte A520M k V2 anakart uyumluluğu ve BIOS güncelleme

• Konuyu başlatan lemom
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 776
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lemom

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım Gigabyte A520M k V2 anakartımın Ryzen 5 5600 işlemciyle uyumlu olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Mevcut BIOS sürümünün bu işlemciyi destekleyip desteklemediğini nasıl kontrol edebilirim? Ayrıca, bu anakartta işlemci olmadan BIOS güncelleme yapılabiliyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Çözüm
Ben hem anakarti hem de işlemciyi yeni alacağım ama korkuyorum ya sürümü uyuşmazsa diye. Uygun sürümü var biliyorum ama bana eski sürümü gelince işlemciyi görmediği için güncelleyemicem. Bu anakartta da İslam'cı olmadan güncelleme özelliği yokmuş bildiğim kadarıyla. Ne yapacağım yardım eder misiniz? Elimde bu anakarta uyan işlemcide yok.
A520ler 5000 serisi için direkt hazır geliyor korkmana gerek yok.
5 5600 bu anakarta uyumlu. BIOS'unun güncel olması yeterli. Mevcut BIOS sürümünü ve tarihini Windows arama çubuğuna sistem bilgisi yazarak girdiğin sekmedeki ilgili bölümden öğrenebilirsin.
Hangi sürüm yüklüyse anakart üreticisinin sayfasından karşılaştır. 5000 serisi desteği olan sürüm veya daha üstü bir sürüm yüklüyse BIOS güncellemesi yapman şart değil.

Son düzenleme:
5 5600 bu anakarta uyumlu. Bisonunun güncel olması yeterli. Mevcut BIOS sürümünü ve tarihini Windows arama çubuğuna sistem bilgisi yazarak girdiğin sekmedeki ilgili bölümden öğrenebilirsin.
Hangi sürüm yüklüyse anakart üreticisinin sayfasından karşılaştır. 5000 serisi desteği olan sürüm veya daha üstü bir sürüm yüklüyse BIOS güncellemesi yapman şart değil.

Ben hem anakarti hem de işlemciyi yeni alacağım ama korkuyorum ya sürümü uyuşmazsa diye. Uygun sürümü var biliyorum ama bana eski sürümü gelince işlemciyi görmediği için güncelleyemicem. Bu anakartta da İslam'cı olmadan güncelleme özelliği yokmuş bildiğim kadarıyla. Ne yapacağım yardım eder misiniz? Elimde bu anakarta uyan işlemcide yok.

A520ler 5000 serisi için direkt hazır geliyor korkmana gerek yok.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Yanlış bir bilgi. A520 eski üretim anakarta denk gelirse 5600 ile görüntü alamaz.

Satıcıya sordum ama cevabı pek anlamadım. Şimdi destekliyor mu desteklemiyor mu :)

Dosya Ekleri

• IMG_20250103_154601.jpg
    IMG_20250103_154601.jpg
    182,4 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Geri
Yukarı