Ryzen 5 5600 OC Performansı Nasıldır?

squexs

Decapat
Daha fazla  
  • GT301 kasa.
  • Prime B550M-K
  • RX 6700 XT 12 GB.
  • Ryzen 5 5600 3.5GHz
Birkaç gün önce MSI MAG 240mm CoreLiquid V2 sıvı soğutucu sipariş ettim. Madem sıvı soğutucuyu aldım, işlemcime OC yapabilirim diye düşündüm. İşlemcim OC ile 4.4GHz kadar çıkabiliyor.

Sorum şu: Şu anki 3.50GHz ile OC yaparak 4.4GHz yaparsam nasıl bir etkisi olur, nasıl bir sonuç alırım?

Sana şöyle söyleyeyim ben 5600'ümü hava soğutma ile voltaj vermeden 4.5 GHz kadar çıkarabildim 60 dereceyi geçmiyor sıcaklık olarak OC potansiyeli iyi bir işlemcidir ama sizde nasıl olur orasını bilemem koşuldan koşula değişiklik gösteren bir durum.

kankam yararı arasındaki fark nedir + olarak sıvı soğutma ile daha düşük derecelerde kullanabilirim bence.

4.6'ya çıkan var, 4.7'ye çıkan var... Şanslıysan sen de tüm çekirdeklerde en az 4.5-4.6 görürsün. 4.4 zaten Turbo frekansı. 4.7'ye genelde çıkabiliyor gördüğüm kadarıyla.

Şanslamı alakalı bir şey anlamadım

Şansla mı alakalı bir şey anlamadım.
İşlemciler üretilirken kullanılan ana malzeme olan silikon başka maddelerle katkılanıyor sonra da katkılanan silikon kesilerek işlemci üretiliyor. Tamamen homojen karışmadığı için de her işlemcinin saflığı farklı oluyor. Bu yüzden şansına bağlı olarak senin işlemcide kullanılan silikon diğer 5600'lere göre farklı çıkabilir, farklı frekanslara farklı güç tüketimiyle çıkabilir.

Vala benim elimde sıvı soğutucu olsa 5GHz çalıştırmaya çalışırım işlemcimi.

Görev Yöneticisi şu an

Chrome vs açık ve stok soğutucu kullanmıyorum

İşlemcilerde silikon kalitesi farkı oluyor, üretim ile ilgili. Silikon kalitesi kötüyse pek OC potansiyeli olmuyor, güzelse oluyor. Güzel silikon da şansa çıkıyor genel olarak.

İşlemcilerde silikon kalitesi farkı oluyor, üretim ile ilgili. Silikon kalitesi kötüyse pek OC potansiyeli olmuyor, güzelse oluyor. Güzel silikon da şansa çıkıyor genel olarak.

Peki OC yaparsam ne gibi performans ve fark görürüm

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-09_160655961.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 47
Görev Yöneticisi şu an

Chrome vs açık ve stok soğutucu kullanmıyorum

Peki OC yaparsam ne gibi performans ve fark görürüm
İşlemciden ziyade RAM'lere OC deneyebilirsiniz. Daha çok performans artışı yaşatıyor. Fotoğrafını atar mısınız?

Hocam 2 adet XPG 2x8 3200 MHz RAM var ikisi de 3200MHz'de çalışıyor şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…