Birkaç gün önce MSI MAG 240mm CoreLiquid V2 sıvı soğutucu sipariş ettim. Madem sıvı soğutucuyu aldım, işlemcime OC yapabilirim diye düşündüm. İşlemcim OC ile 4.4GHz kadar çıkabiliyor.
- GT301 kasa.
- Prime B550M-K
- RX 6700 XT 12 GB.
- Ryzen 5 5600 3.5GHz
Sorum şu: Şu anki 3.50GHz ile OC yaparak 4.4GHz yaparsam nasıl bir etkisi olur, nasıl bir sonuç alırım?
kankam yararı arasındaki fark nedir + olarak sıvı soğutma ile daha düşük derecelerde kullanabilirim bence.Sana şöyle söyleyeyim ben 5600'ümü hava soğutma ile voltaj vermeden 4.5 GHz kadar çıkarabildim 60 dereceyi geçmiyor sıcaklık olarak OC potansiyeli iyi bir işlemcidir ama sizde nasıl olur orasını bilemem koşuldan koşula değişiklik gösteren bir durum.
4.6'ya çıkan var, 4.7'ye çıkan var... Şanslıysan sen de tüm çekirdeklerde en az 4.5-4.6 görürsün. 4.4 zaten Turbo frekansı. 4.7'ye genelde çıkabiliyor gördüğüm kadarıyla.
Kankam yararı arasındaki fark nedir + olarak sıvı soğutma ile daha düşük derecelerde kullanabilirim bence.
İşlemcilerde silikon kalitesi farkı oluyor, üretim ile ilgili. Silikon kalitesi kötüyse pek OC potansiyeli olmuyor, güzelse oluyor. Güzel silikon da şansa çıkıyor genel olarak.Şanslamı alakalı bir şey anlamadım
İşlemciler üretilirken kullanılan ana malzeme olan silikon başka maddelerle katkılanıyor sonra da katkılanan silikon kesilerek işlemci üretiliyor. Tamamen homojen karışmadığı için de her işlemcinin saflığı farklı oluyor. Bu yüzden şansına bağlı olarak senin işlemcide kullanılan silikon diğer 5600'lere göre farklı çıkabilir, farklı frekanslara farklı güç tüketimiyle çıkabilir.Şansla mı alakalı bir şey anlamadım.
Vala benim elimde sıvı soğutucu olsa 5GHz çalıştırmaya çalışırım işlemcimi.
İşlemcilerde silikon kalitesi farkı oluyor, üretim ile ilgili. Silikon kalitesi kötüyse pek OC potansiyeli olmuyor, güzelse oluyor. Güzel silikon da şansa çıkıyor genel olarak.
İşlemcilerde silikon kalitesi farkı oluyor, üretim ile ilgili. Silikon kalitesi kötüyse pek OC potansiyeli olmuyor, güzelse oluyor. Güzel silikon da şansa çıkıyor genel olarak.
İşlemciler üretilirken kullanılan ana malzeme olan silikon başka maddelerle katkılanıyor sonra da katkılanan silikon kesilerek işlemci üretiliyor. Tamamen homojen karışmadığı için de her işlemcinin saflığı farklı oluyor. Bu yüzden şansına bağlı olarak senin işlemcide kullanılan silikon diğer 5600'lere göre farklı çıkabilir, farklı frekanslara farklı güç tüketimiyle çıkabilir.
İşlemciden ziyade RAM'lere OC deneyebilirsiniz. Daha çok performans artışı yaşatıyor. Fotoğrafını atar mısınız?Görev Yöneticisi şu an
Chrome vs açık ve stok soğutucu kullanmıyorum
Peki OC yaparsam ne gibi performans ve fark görürüm
İşlemciden ziyade RAM'lere OC deneyebilirsiniz. Daha çok performans artışı yaşatıyor. Fotoğrafını atar mısınız?
RAM çiplerinizi paylaşın
Thaiphoon Burner aracılığıyla elinizdeki RAM'lerin çipini öğrenebilirsiniz. http://www.softnology.biz/files.html Program açıldığında EEPROM sekmesine gelip ''Read SPD'' ile başlayan sekmelere tıklayıp çıkan ekranı burada paylaşın. Örneğin benimki bu şekilde; Bakalım Technopat'ta...www.technopat.net