Ryzen 5 5600 OC yapılmalı mı?

İyi günler R5 5600'e geçiş yaptım. Sizce OC yapılmalı mı sıcaklıklar ve FPS ne kadar fark eder? Stok değil kule tipi soğutucu kullanıyorum teşekkürler.

İyi havalandırmaya sahip bir kasa ve kule tipi soğutucu sahibiyseniz ve ısı değerleriniz iyiyse neden yapılmasın? Elbette.

Bence çok bir şey kazanmazsın 6700XT'yi rahat besler stok halde de. Genel olarak OC'yi son çare olarak kullanmak daha mantıklı. Stok kullanarak işlemciyi yormadan, ömrünü azaltmadan devam edip zorunda kalırsan OC yapmak daha iyi. Zaten niye ihtiyaç duydun onu da anlamadım FPS nerede yeterli gelmedi

Sorunuza cevap olarak eğer ekran kartınızı besleyemiyorsa yapabilirsiniz. Ya da tek çekirdek performansını yüksek isteyen bir oyun oynuyorsanız ve size yeterli gelmiyorsa yine yapılabilir. Ama çektiği güç artacağı için eğer ihtiyacınız yoksa yapmanıza gerek yok. @kino nun dediği gibi Curve Optimizer ayarlarından çekirdeklere verilen gücü düşürüp +200 MHz'de stabil kullanabiliyorsanız normal kullanımda da mantıklı. Biraz sizin işlemciye bağlı bir durum.

Bu nesilde overclock ile FPS kazanımı pek olmuyor, testlerde farkını görürsün ama oyunlarda %5 fark falan anca ya olur ya olmaz. Eğer oyun için yapacaksan ekstra elektriğe ve sıcaklığa gerek yok.

Haklısınız, ama mesela RTX 4070 gibi sınırda bir kart ile kullanılıyorsa ufak bir dokunuş işe yarayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…