İyi günler R5 5600'e geçiş yaptım. Sizce OC yapılmalı mı sıcaklıklar ve FPS ne kadar fark eder? Stok değil kule tipi soğutucu kullanıyorum teşekkürler.
Bence çok bir şey kazanmazsın 6700XT'yi rahat besler stok halde de. Genel olarak OC'yi son çare olarak kullanmak daha mantıklı. Stok kullanarak işlemciyi yormadan, ömrünü azaltmadan devam edip zorunda kalırsan OC yapmak daha iyi. Zaten niye ihtiyaç duydun onu da anlamadım FPS nerede yeterli gelmedi
Bu nesilde overclock ile FPS kazanımı pek olmuyor, testlerde farkını görürsün ama oyunlarda %5 fark falan anca ya olur ya olmaz. Eğer oyun için yapacaksan ekstra elektriğe ve sıcaklığa gerek yok.
Sorunuza cevap olarak eğer ekran kartınızı besleyemiyorsa yapabilirsiniz. Ya da tek çekirdek performansını yüksek isteyen bir oyun oynuyorsanız ve size yeterli gelmiyorsa yine yapılabilir. Ama çektiği güç artacağı için eğer ihtiyacınız yoksa yapmanıza gerek yok. @kino nun dediği gibi Curve Optimizer ayarlarından çekirdeklere verilen gücü düşürüp +200 MHz'de stabil kullanabiliyorsanız normal kullanımda da mantıklı. Biraz sizin işlemciye bağlı bir durum.
Bu nesilde overclock ile FPS kazanımı pek olmuyor, testlerde farkını görürsün ama oyunlarda %5 fark falan anca ya olur ya olmaz. Eğer oyun için yapacaksan ekstra elektriğe ve sıcaklığa gerek yok.