Ryzen 5 5600 oyunlarda 80-85 derece oluyor

AquaBF

Hectopat
Daha fazla  
Sistem 7-8 aylık, stok soğutucu mevcut. Havalar falan da soğuktu hiç dikkat etmemiştim sıcaklık değerlerime geçenlerde CS2 oynarken kasaya dokundum elime sıkcak geldi. Bugün Afterburner ile baktım Sea of Thieves'da en yüksek ayarlarda 80-83 en fazla 84 derece görüyor. Malum havalar sıcak odam küçük sıcak oluyor, kasanın hava akışı pek iyi olmuyor arkada 5 parmaklık bir boşluk var. Sizce sıcaklık değerleri normal midir yoksa anormal bir durum var mı?

NOT: Yakın süreçte kule tipi veya sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-18_085743745.png
    resim_2024-07-18_085743745.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belki pek işinize yaramayacak ama ilk aklıma gelen, kasa eğer masanın altındaysa veya onun gibi bir alandaysa daha fazla ısınabilir.

Undervolt yaparak performans kaybı yaşamadan işlemci sıcaklığını azaltabilirsin YouTube'da rehberleri var AMD undervolt yazarsan çıkar. Özetle işlemciye anakart boldan boldan voltaj veriyor ısınıyor. BU arada biraz riskli bir işlem yapacaklar için, yaparken sorumluluk size ait.

Sistem 7-8 aylık, stok soğutucu mevcut. Havalar falan da soğuktu hiç dikkat etmemiştim sıcaklık değerlerime geçenlerde CS2 oynarken kasaya dokundum elime sıkcak geldi. Bugün Afterburner ile baktım Sea of Thieves'da en yüksek ayarlarda 80-83 en fazla 84 derece görüyor. Malum havalar sıcak odam küçük sıcak oluyor, kasanın hava akışı pek iyi olmuyor arkada 5 parmaklık bir boşluk var. Sizce sıcaklık değerleri normal midir yoksa anormal bir durum var mı?

not: Yakın süreçte kule tipi veya sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum.

5600 stok soğutucu ile soğumaz hocam ısı konusunda yetersiz stok soğutucu sıvı soğutucuya geçmenizi tavsiye ediyorum.

merhaba bende yakın zamanlarda ryzen 5 3600 ve gigabyte a520m-k v2 almıştım benim işlemcimde 90 dereceye kadar çıkıyordu biostan pbo ve cpb yi kapatınca düzeldi ama bu seferde işlemci 3.6 ghz ye sabitlendi biraz voltaj arttırarak işlemciyi 4.1 ghz ye sabitledim BİNEVİ UNDERVOLT YAPTIM BENCE SENDE YAP işlemcin için youtubeye ryzen 5 5600 undervolt yaz çıkar hem düşük voltaj hemde yüksek performans birde serin çalışıyor

Stok soğutucu için normal değerler. Bu işlemci için basit kule tipi bir soğutucu fazlasıyla yeterli olur. Almışken iyi bir şey olsun istersen bunu alabilirsin. 240'lik sıvı soğutmalardan daha performanslı dır.

Suan yapacagin tek sey anakartin destekliyorsa UV yapmak veya kasana sigiyorsa 400'e bunu alsan bile yeter.
Kasan nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı