Ryzen 5 5600 RTX 4060 Ti sistem düşük FPS veriyor

volkan12q

Kilopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar PC kolik sitesinden hazır sistem aldım fakat FPS genel olarak beklediğim gibi değil, tüm oyunlarda 1080p Ultra ayarlarda internetteki testlerden enaz 40 - 50 FPS az alıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Örnek olarak en basit oyunlardan biri olan ETS 2 de 1080p ultrada 90 100 FPS arası veriyor şaka gibi, aynı şekilde RDR 2 de 1080p ultrada DLSS açık 50 FPS'yi geçmiyor. Nasıl çözeceğim nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok, tüm sürücülerim güncel, Windows 10 kurulu geldiği için format atmadım.
Sistem özellikleri;
-AMD Ryzen 5 5600 MPK 6 çekirdek 12 thread 3.5/4.4GHz
-Gigabyte B450M K AMD DDR4 M.2 mATX.
-Gainward GeForce RTX 4060 Ti ghost 8 GB GDDR6X 128 bıt.
- G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V sıyah DDR4-3600MHz CL18 Dual kıt.
-MLD 500GB M300 3300/3100 MB NVMe gen 3x4 M.2 SSD.
-Thermaltake S200 tg 650W 80+ ARGB tempered glass mıd-Tower ATX siyah.

Son düzenleyen: Moderatör:
50 60bin liralik ekran kartını 10 20 bine alırsan olacağı bu olsa gerek. Belli programlar indirip ekran kartı ve CPU değerlerine bakmak lazım programın adını unuttum bakacağım atacağım sana ekran kartının bu kadar kötü olmaması lazım. Benim laptop tokatlıyor senin PC'yi. Şu an bu imkansız bir durum.

RDR2'de kronik bir ayar problemi var rastgele 30'lara düşebilir onun çözümünü yazar birisi.

ETS 2 ise dinozor çağından kalma oyun bilmiyorum normali nedir?

Hocam ETS 200 görmesi gerekir RDR2 de gayet düzeldi kötü değildi zaten.

PC Kolik üzerinden hazır sistem almış. Söylediğiniz şeyin konuyla hiçbir alakası yok. O zaman hazır sistem diye bir şey üretilmesin piyasada.

Bir sürü sorundan kaynaklı FPS düşüşü yaşanabilir ama söylediğiniz şeyle alakasız.

AIDA64 diye bir programdı sanırsam veya NVIDIA Denetim Masası'na girip sistem bilgisinden bak wat ve hızına içinde ne var ne yok diye. İşlemcinde aynı şekilde veya HWiNFO ile de bakabilrisiniz işlemciye.

Hocam ETS 200 görmesi gerekir RDR2 de gayet düzeldi kötü değildi zaten.

RDR2'de bana 2-3 kere oldu farklı ekran kartlarıyla bu 30-35 FPS'de çalışması. Oyunda genel bir sıkıntı ayarın bir tanesi tetikliyor bunu. Oyunu 1-2 kere açıp kapatmak, V-Sync açıp kapamak falan gerekiyor sanırım düzelmesi için.

Dostum dediğim şeyi anlamadın sanırsam yani ASUS veya MSI alınırken siz bilinmedik ekran kartı markası almışsınız watını kısıp vermişlerdir veya bir şeyleri eksiktir diye şüphelendim. Benim laptop RDR2 de 120 FPS alıyorken ETS'yi düşünemiyorum sizde FPS düşmesi var normal değil. Oyun içi ayarlara bakar mısınız RDR2 de maksimum da mı?

Eğer çok yüksek ayarlarda açarsak aynen drop giriyor ben V-Sync açık oynamıştım akıcıydı sonrasında ne VRAM'ı fazla doldurdum ne kötü bir görüntü yakalamıştım. Bazen oyun zorluyor doğru diyorsunuz hocam.

FPS düşüşü var diye watt kısılması veya ekran kartı markası kötü demek doğru değil. PC Kolik neden masaüstü bir hazır sistemse ekran kartının watt'ını kıssın? En fazla hatalı üretim olan bir ekran kartıdır.

Son düzenleme:

Hocam Gainward GeForce RTX 4060 Ti ghost 8 GB GDDR6X 128 bit denmiş.
İkinci olarak herkes watt kısarak satıyor yeni mi duydunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…