Ryzen 5 5600 sistem bir anda kendini yeniden başlatıyor

İşlemcim Ryzen 5 5600, anakart B550M Pro-VDH, RAM'ler DDR4 3600 MHz 8x2 GB. Herhangi bir OC falan yok işlemci de. Oyun oynarkende sıkıntı yok hiçbir kapanma ya da testlerde ama sistem boştayken video falan izliyorum ya da bakınıyorum öyle bir anda resetliyor işlemci kendini anlamıyorum. PSU ile ilgili sıkıntı değil çünkü OCCT ile Power testinde kapanmıyor sadece boştayken kapanıyor. Minidump yok, üretmiyor sistem mavi ekran değil direk hata vermeden resetliyor yeniden açılıyor.

WHEA 18: Whea 18 olan.evtx

Kernel 41: Kernel olan.evtx

Son düzenleme:
Ya bir yer vardı sistemin hata raporlarını tutuyor oraya bakıp o hata kodundan sorununu bulabilirsin tam anlamıyla bilen biri söyler zaten şimdi.

Eğer bu sorunu yaşayan olursa konu açıp bu konuya mesaj atsın yardımcı olurum baya araştırma yaptım bunun üzerine her şeyi denedim ve en sonunda bu yaptıklarım yardımcı oldu bana. Şu anda XMP açık ve rahatça kullanıyorum. Çözümüm şöyleydi: İlk güç planından gelişmiş güç seçeneklerine geldim ve kullandığım plandaki "sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 10000 yaptım. Sonradan yaptı mı hatırlamıyorum bu da çözmüş olabilir oyun oynadığım için yaşamadım kapanma. Ondan sonra işlemciyi yerinden çıkarıp tekrar oturttum ve RAM`leri de çıkarıp taktım. RAM`leri ilk çıkarırken bir tanesinin sanki hafif yukarıda gibi olduğunu hissettim bastırdım ilk bastırınca yuvaya hafif oturdu. Yani işlemcinizi çıkarıp tekrar oturtun ve RAM`leri de çıkarıp iyice yerine oturtun.

Eğer hala garanti ya da iade hakkınız varsa da ve hiçbir şekilde düzelmiyorsa parçaların hepsini iade edip yeni parçalar sipariş edebilirsiniz de. İnternette genellikle parçalardan birinde sorun çıktığından olduğunu yazmış millet. Sorun çıkaran parçalar genellikle sırasıyla: işlemci, anakart, güç kaynağı, ekran kartı, ram.

Hocam bu mesajı görüyorsanız konu açıp beni etiketleyin. Akıllı moderatör silmiş çok zamanı olduğu için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı