Ryzen 5 5600 sistem için yayın ayarları

Barboross

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450 M-A Pro Max Anakart
Ryzen 5 5600 işlemci
RX6600 8GB Ekran kartı
16GB DDR4 3200 mhz Ram
700 Watt PSU
Depolama 1TB M.2 SSD + 480 GB Samsung Evo 870 SSD
Herkese merhaba, ben Kick ve Twitch gibi yerlerde yayın açmak istiyorum fakat yayın açtığımda oyunda +100 FPS alsam da yayında oyun donar gibi gözüküyor bunu nasıl düzeltebiliriz? Çoğunlukla 60-70 ms alıyorum en iyi yayın ayarları nedir acaba?
Sistemim
Ryzen 5 5600.
RX6600.
16 GB RAM.

Herkese merhaba, ben Kick ve Twitch gibi yerlerde yayın açmak istiyorum fakat yayın açtığımda oyunda +100 FPS alsam da yayında oyun donar gibi gözüküyor bunu nasıl düzeltebiliriz? Çoğunlukla 60-70 ms alıyorum en iyi yayın ayarları nedir acaba?
Sistemim
Ryzen 5 5600.
RX6600.
16 GB RAM.

1. Yayın Bitrate'ini Düşür: Yayın için fazla yüksek bir bitrate kullanmak, sisteminin yükünü arttırabilir. Genelde 3000-6000 kbps arasında bir bitrate iyi olur. 720p yayın için 3000-4000 kbps, 1080p yayın için ise 5000-6000 kbps yeterli olacaktır.

2. Encoder Ayarları: Yayın sırasında donma olmaması için donanım hızlandırmalı encoder kullanmanı öneririm. OBS Studio'da "Hardware (NVENC)" ya da "AMD VCE" kullanabilirsin (RX 6600 kartın için). Bu, GPU'yu kullanarak yayın kodlamayı sağlar ve CPU'nun yükünü azaltır.

3. CPU ve GPU Kullanımını İzle: Yayın yaparken, CPU ve GPU kullanım oranlarını izlemelisin. Eğer CPU kullanımı %80'in üzerine çıkıyorsa, işlemciyi rahatlatacak ayarları yapman gerekebilir. Aynı şekilde GPU'nun da çok fazla yüklenmediğinden emin ol.

4. Oyun ve Yayın Ayarlarını Optimize Et:

Oyun ayarlarında V-Sync ya da Frame Limiter gibi seçenekleri kullanarak sabit FPS elde edebilirsin.

Yayın yazılımında "Low Latency Mode"'u aktif hale getirebilirsin.

5. Stream Ayarları:

Resolution: 1080p (60 FPS) iyi bir seçenek. 720p yayına düşürmek, yayın kalitesini arttırabilir.

FPS: 30 FPS yerine 60 FPS'yi kullanman daha iyi olacaktır, ancak bilgisayarın yüksek FPS sağlayamıyorsa, 30 FPS'yi tercih et.

İyi yayınlar.

1. yayın Bitrate'ini düşür: Yayın için fazla yüksek bir bitrate kullanmak, sisteminin yükünü arttırabilir. Genelde 3000-6000 Kbps arasında bir bitrate iyi olur. 720p yayın için 3000-4000 Kbps, 1080p yayın için ise 5000-6000 Kbps yeterli olacaktır.

2. encoder ayarları: Yayın sırasında donma olmaması için donanım hızlandırmalı encoder kullanmanı öneririm. OBS Studio'da "hardware (NVENC)" ya da "AMD VCE" kullanabilirsin (RX 6600 kartın için). Bu, GPU'yu kullanarak yayın kodlamayı sağlar ve CPU'nun yükünü azaltır.

3. CPU ve GPU kullanımını izle: Yayın yaparken, CPU ve GPU kullanım oranlarını izlemelisin. Eğer CPU kullanımı %80'in üzerine çıkıyorsa, işlemciyi rahatlatacak ayarları yapman gerekebilir. Aynı şekilde GPU'nun da çok fazla yüklenmediğinden emin ol.

4. oyun ve yayın ayarlarını optimize et:

Oyun ayarlarında V-Sync'ya da frame limiter gibi seçenekleri kullanarak sabit FPS elde edebilirsin.

Yayın yazılımında "Low latency mode"'u aktif hale getirebilirsin.

5. stream ayarları:

Resolution: 1080p (60 FPS) iyi bir seçenek. 720p yayına düşürmek, yayın kalitesini arttırabilir.

FPS: 30 FPS yerine 60 FPS'yi kullanman daha iyi olacaktır, ancak bilgisayarın yüksek FPS sağlayamıyorsa, 30 FPS'yi tercih et.

İyi yayınlar.

Şimdiden teşekkürler zaten Steam'de bulunan PUBG gibi iyi sistem gerektiren oyunlarda 100+ FPS alıyorum dediklerini yapıp dönüş saglayacagim.

1. yayın Bitrate'ini düşür: Yayın için fazla yüksek bir bitrate kullanmak, sisteminin yükünü arttırabilir. Genelde 3000-6000 Kbps arasında bir bitrate iyi olur. 720p yayın için 3000-4000 Kbps, 1080p yayın için ise 5000-6000 Kbps yeterli olacaktır.

2. encoder ayarları: Yayın sırasında donma olmaması için donanım hızlandırmalı encoder kullanmanı öneririm. OBS Studio'da "hardware (NVENC)" ya da "AMD VCE" kullanabilirsin (RX 6600 kartın için). Bu, GPU'yu kullanarak yayın kodlamayı sağlar ve CPU'nun yükünü azaltır.

3. CPU ve GPU kullanımını izle: Yayın yaparken, CPU ve GPU kullanım oranlarını izlemelisin. Eğer CPU kullanımı %80'in üzerine çıkıyorsa, işlemciyi rahatlatacak ayarları yapman gerekebilir. Aynı şekilde GPU'nun da çok fazla yüklenmediğinden emin ol.

4. oyun ve yayın ayarlarını optimize et:

Oyun ayarlarında V-Sync'ya da frame limiter gibi seçenekleri kullanarak sabit FPS elde edebilirsin.

Yayın yazılımında "Low latency mode"'u aktif hale getirebilirsin.

5. stream ayarları:

İyi yayınlar.

Kankam yayın açtım fakat hep yüksek Kbps alıyorum.

Son düzenleme:
İnternet test yaptın mı son zamanda hiç?

Son zamanlarda yapmadım ama dün Twitch'te yayın açtığımda yayında sıkıntı yoktu sadece Kick'te açınca sıkıntı çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı