Ryzen 5 5600 sistemde anlık FPS düşmeleri

İşletim sistemi
Windows 10

Syrentia

Kilopat
Merhaba geçen gün bir bilgisayar kasası topladım. B550MH 2x8 16 GB 3600 MHz RAM 3060 Ti ve Ryzen 5600 olarak. Birçok farklı oyun oynuyorum. World of Warcraft, Valorant, LoL, Knight gibi bunların yanı sıra Path of Exile da oynuyorum. Oyunda cidden 450 FPS vs alıyorum lakin bazen FPS 10-20'lere bazen 0'lara düşüyor o sırada telefondan bir görüntü kaydetmiştim ben sorunun ekran kartından dolayı olabileceğini düşünüyordum o sırada Görev Yöneticisi'nden performans kısmına bakıyordum ve Reddit'te konu açmıştım arkadaşın birisi bana CPU kullanımı 0.52 GHz'e kadar düşüyor sorun bundan ötürü olabilir dedi. Ve bu FPS sorunu sırasında Alt Tab atarken bile PC aşırı derecede kasıyor ama ben aynı anda WoW altta açıkken Valorant'ta aim çalışabiliyorum belki de Path of Exile ile alakalı bir sorun vardır diye düşündüm. Bu FPS artması sırasında ms diye gözüken yer artıyor ve FPS düşüyor. Ms düşünce FPS artıyor tabii bu CPU kullanımı ekran kartı kullanımı aynı aşağıda ki videoda olduğu gibi oluyor.

Şimdi bir diğer konu ise maalesef oyunun network ayarları. Reddit'teki arkadaşım ayarlarda lockstep ve predictive diye iki seçenek olduğunu ve bu internet hızına göre Sync yapıyor diye bir cevap yazıp daha cevap yazmadı konuya. Bunun ardından hemen Speedtest yaptım ve upload kısmında 300-400 civarında bir latency gördüm acaba bundan ötürü olabilir mi bilmiyorum ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Belki aklınıza bir fikir gelir diye size danışmak istedim. Çok teşekkür ederim herkese.

FPS drop videosu

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 35

Technopat Haberler

Geri
Yukarı