Ryzen 5 5600 soğutucuya göre OC yapılabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Az önce DeepCool AK400 soğutucusunu satın aldım.
İşlemcim Ryzen 5 5600. Ve ortalama 2 yıldır stok soğutucuda kullanıyorum ve derecelerim çok fazla olduğu için arkadaşlarım bana BIOS'tan bir ayar kapattırmıştı.
Bir tık az performans ama iyi ısı dereceleri alıyordum. Artık bu sorun ortadan kalktığına göre işlemcime biraz daha fazla hız yükleyip ayrıca bu ayarı da kapatmak istiyorum. Aldığım soğutucuya göre eğer dayanacaksa OC yapmak istiyorum ama hiç yapmadım. Nasıl yapabilirim?

@the Prodigy'nin söylediği gibi, B550-MK II

B550M-K olması lazım eski konularında gözüktüğüne göre.

Muhtemelen CBP'yi kapattırmışlar. Eğer PBO kullanacaksan açman lazım, statik OC yapacaksan kapalı kalabilir.
CBP, PBO terimlerini tam olarak bilmiyorum. Nasıl yapacağımı tarif eder misiniz? Ayrıca OC için de bir rehbere ihtiyacım var galiba, soğutucunun ne kadar OC kaldıracağını tam olarak bilmiyorum.

Konuya ek olarak BIOS'taki optimal hız vs. nedir arkadaşlar bende de R5 5600 ve B550M-K var

İlk önce Cinebench R23 testi yapıp sonuçları buraya atın. Anakartın MOSFET soğutması yok. O yüzden TDP'yi pek arttıramayız. BIOS'a girin ve AI Tweaker sekmesindeki SB Clock Spread Spectrum kapatın, ASUS Performance Enhancement kapatın, Performance Bias kapatın ve DIGI+VRM varsa girin ve VDDCR Current Capability en yüksek yüzdeye getirin. VDDCR CPU Power Phase Extreme getirin. Power Duty Control Exterme yapın. Advanced/AMD CBS içine girin ve Global C-State kapatın. Sonra AI Twaker'e geri dönün ve Precision Boost OverDrive içine girin. PBO Fmax Enhancer kapatın. Precision Boost OverDrive Manuel yapın. Anakarta fazla yüklenmemek için burayı düşük tutacaz. Çıkan ayarlardan PPT: 80 (Varsayılan TDP 77W'dır), TDC: 65, EDC: 130 girin. Max CPU Clock OverDrive 2000 girebilmeniz lazım. Thermal Throttle Limit Manuel yapıp 75 girin yeter, 80W için fazla fazla yerterli. Sonra Curve Optimizer içine girin ve All Core Negetive yapıp 30 değerini girin. F10 yapıp kaydedin ve çıkın. R23 testini tekrar yapın ve sonuçları atın sonra da stabilite testine başlayalım.

İlk önce Cinebench R23 testi yapıp sonuçları buraya atın. Anakartın MOSFET soğutması yok. O yüzden TDP'yi pek arttıramayız. BIOS'a girin ve AI Tweaker sekmesindeki SB Clock Spread Spectrum kapatın, ASUS Performance Enhancement kapatın, Performance Bias kapatın ve DIGI+VRM varsa girin ve VDDCR Current Capability en yüksek yüzdeye getirin. VDDCR CPU Power Phase Extreme getirin. Power Duty Control Exterme yapın. Advanced/AMD CBS içine girin ve Global C-State kapatın. Sonra AI Twaker'e geri dönün ve Precision Boost OverDrive içine girin. PBO Fmax Enhancer kapatın. Precision Boost OverDrive Manuel yapın. Anakarta fazla yüklenmemek için burayı düşük tutacaz. Çıkan ayarlardan PPT: 80 (Varsayılan TDP 77W'dır), TDC: 65, EDC: 130 girin. Max CPU Clock OverDrive 2000 girebilmeniz lazım. Thermal Throttle Limit Manuel yapıp 75 girin yeter, 80W için fazla fazla yerterli. Sonra Curve Optimizer içine girin ve All Core Negetive yapıp 30 değerini girin. F10 yapıp kaydedin ve çıkın. R23 testini tekrar yapın ve sonuçları atın sonra da stabilite testine başlayalım.
Cumartesi veya Pazar günü şehir dışından döndüğümde yapıp atacağım. Çok teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı