Ryzen 5 5600 undervolt yapma

V4LHALLA

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcinin 85-90ları görmesi canımı sıkmaya başladı. PC daha 2 haftalık. İnternette biraz bakındım undervolt ayarından bahsediliyor ama pek bilgim yok iş görürü mü?

RTX 3060 Ti.
R 5 5600 (AMD stok soğutucu)

İşlemcinin 85-90ları görmesi canımı sıkmaya başladı. PC daha 2 haftalık. İnternette biraz bakındım undervolt ayarından bahsediliyor ama pek bilgim yok iş görürü mü?

RTX 3060 Ti.
R 5 5600 (AMD stok soğutucu)
Hocam o işlemciyi stok soğutucu ile kullanmayın ateş topuna dönüşür. Ekstra fan almanızda fayda var.

Hocam o işlemciyi stok soğutucu ile kullanmayın ateş topuna dönüşür. Ekstra fan almanızda fayda var.

Artık nefret boyutuna geldim zaten RDR2 30 dk oynuyorum 93 görüyor artık gözüm hep sıcaklık değerlerine kayıyor oyundan bile keyif alamıyorum teknik servise yolladım sorun yok dediler stok soğutucu bu kadar etkiliyor mu?

Undervoltaj yapmak yerine BIOS ayarından PBO'yu da kapatabilirsin. İşlemci stok değerinin üstüne çıkmaz, performans kaybı yaşarsın fakat gayet de serin çalışmasını sağlatabilirsin, tahmini 50-65 arasında çalışır diye düşünüyorum. Uv. yapacaksan bu rehberi izle derim fakat aynı değerleri vs girme, bu videoyu anlatılan şeyin mantığını anlamak için izle ve not alıp kaydet, yeni olduğun için ve hata yapmaman için önemli notları almak iyidir. Daha sonrasında Ryzen 5 5600 ve anakartının adını yazarak Uv yapma rehberi yada videosu arat ve bu sayede Uv yapabilirsin yine de bilmelisin ki yapacakların kendi sorumluluğunda.

Şunu da ekliyim kendim R5 3600 kullanıyorum ve benim sıcaklık değerlerim PBO açıkken stok fan ile 88-90'ı görüyordu, PBO'yu kapadıktan sonra bu 55-75'lere düştü çünkü fabrikasyon olarak benim anakartımın voltaj değeri sıkıntılı bir değere sahipti. Sonradan bunu manuel olarak yavaşça azaltarak , stok değerde yani 3.6 GHz'de kullanarak 48 ile - 55 bazen de oyununa göre 58-61'de olduğu oluyor, özetle benim işlemcimde bu kadar fark etti ve güç kaynağım 650 W 80+, anakartım da OC için bayağı kötü (MSI B450M A Pro Max). Birde Technopat'da bulunan konulara bak derim, orada da mutlaka kaliteli bir insan rehber ve yardım için yapmış olmalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Artık nefret boyutuna geldim zaten RDR2 30 dk oynuyorum 93 görüyor artık gözüm hep sıcaklık değerlerine kayıyor oyundan bile keyif alamıyorum teknik servise yolladım sorun yok dediler stok soğutucu bu kadar etkiliyor mu?
Ya soğutucunun da payı var ama o kadar var mı bilemiyorum cidden hele ki kış aylarında. Siz en azından oyunu oynayabiliyorsunuz benim pc de ısınan bişe yok ama pc kapanıyor. Aslında ısınan birşey var da işte yüzde 99 psu olduğundan yapabildiğim tek şey oyunlara girmeden önce vantilatör açmak. Kışın ortasında solumda vantilatör çalışıyo şuan.

Dostum ilk önce YouTube'ta bu işlemciyi stok soğutucu ile kullananların testlerine bak. Belki sende bir anormallik olabilir. Voltaj düşürmeni önermem. Sistem istikrarsız çalışır. Performans düşürer. Belki bu sefer hiç tatmin olmazsın. Yuakrıdaki arkadaşın dediği gibi. Güzem bir soğutucu almananızı öneririm. Mümkünse sıvı. İkinci el alabilirsiniz.

Dostum ilk önce YouTube'ta bu işlemciyi stok soğutucu ile kullananların testlerine bak. Belki sende bir anormallik olabilir. Voltaj düşürmeni önermem. Sistem istikrarsız çalışır. Performans düşürer. Belki bu sefer hiç tatmin olmazsın. Yuakrıdaki arkadaşın dediği gibi. Güzem bir soğutucu almananızı öneririm. Mümkünse sıvı. İkinci el alabilirsiniz.

Hayır voltaj düşürmek performansı azaltmaz işlemciye verilen gereksiz fazla voltajı düşürüyoruz bu şekilde işlemci rahatlıyor ve soğuyarak performans kazanıyor performans düşe bile Max 2 FPS düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı