Ryzen 5 5600 vs. i3 12100F

• Konuyu başlatan s1mo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.230

s1mo

Decapat
Ekran kartım 6600 XT. İşlemcim Ryzen 3 3100, darboğaz olduğu için değiştirmek istiyorum.

Elimdeki anakart AM4 soket olduğu için Ryzen 5 5600'ü alıp direkt takabilirim. Bu 3250 lira gibi bir fiyata mal oluyor. Ama 12100F alırsam anakartı da değiştirmem gerekecek, bu da 3500 lira gibi bir fiyata mal oluyor. (1800 TL işlemci+1700 TL anakart)

Sizce hangisini yapmak daha mantıklı? Grafikleri iyi oyunlarda yük ekran kartına bineceği için ikisinde de sorun olmaz ama işlemci tabanlı CS gibi oyunlarda da yüksek FPS almak için hangi işlemci daha iyidir?

O anakart ile fazla verim alabileceğinizi sanmıyorum.
Ne alaka hocam, anakartın modeli FPS'i mi etkiliyor sanki? Soket aynı olduktan sonra ne fark edecek ki anlamadım. Açıklarsanız sevinirim.

Kartın desteklenen işlemcilerine bakın hocam. Ryzen 5 5600 yok ise açılmaz.
Hocam AM4 soket kullanıyor 5600. Benim şu anki Ryzen 3 3100 de AM4 soket kullanıyor.

Ne alaka hocam, anakartın modeli FPS'i mi etkiliyor sanki? Soket aynı olduktan sonra ne fark edecek ki anlamadım. Açıklarsanız sevinirim.

Hocam AM4 soket kullanıyor 5600. Benim şu anki Ryzen 3 3100 de AM4 soket kullanıyor.
Anakartın kendi sitesinde desteklediği işlemci listesi var. Ben baktım artık çoğunluğu güncelleme aldığından kaldırıyor hepsini.

5600 günümüz oyunlarını rahat sekilde oynatır darboğaz da yapmaz alabilirsin iyi işlemci 4-5 yıl götürür bir daha yeni anakarta hiç gerek yok anakartin BIOS'unu guncelle destekliycektir.

Anakart FPS'i ekliyor diyebiliriz aslında. Mesela 5800X3D taksanız yeterli gücü sağlayamayacak sorun olacak. Tam performans alamayacaksınız vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı