Ryzen 5 5600G APU sistemde ekran kartından görüntü alınamıyor

Plaqunior

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6500 XT
Ryzen 5 5600G İşlemci
32GB (16x2) G.skill RipjawsV 3200Mhz
500GB HDD
256GB M.2 SSD
A520M-K V2 Anakart
Merhaba ekran kartım bugün elime ulaştı ve hızlıca bilgisayarı kabaca temizleyip ekran kartımı taktım. İlk başta HDMI kablosunu ekran kartına takıp başlattım ve görüntü alamadım. APU HDMI girişine taktığımda görüntü alabilidim. Driver kurmayı deniyorum aşağıdaki hatayı alıyorum. APU görüntü bağdaştırıcısını devre dışı mı bırakmalıyım? Chipset driveri ekran kartına uygun olacak şekilde mi güncellemeliyim? Bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:

Ryzen 5 5600G işlemci.
32 GB (16x2) G.Skill Ripjaws V 3200MHz.
500GB HDD.
256 GB M.2 SSD.
A520M-K V2 anakart.
BIOS sürümüm ise son sürüm: F5e.
Satın aldığım kart: Rx6500 XT

1738065709866.png

Dosya Ekleri

• 1738065585379.png
    1738065585379.png
    247 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
APU driverını kaldırıp bilgisayarı kapayın, ekran kartına bağlayarak açmayı deneyin
chipset diriverini sileyim mi? Amd driverlerini cleanup tool ile kaldırdım.

Merhaba ekran kartım bugün elime ulaştı ve hızlıca bilgisayarı kabaca temizleyip ekran kartımı taktım. İlk başta HDMI kablosunu ekran kartına takıp başlattım ve görüntü alamadım. APU HDMI girişine taktığımda görüntü alabilidim. Driver kurmayı deniyorum aşağıdaki hatayı alıyorum. APU görüntü bağdaştırıcısını devre dışı mı bırakmalıyım? Chipset driveri ekran kartına uygun olacak şekilde mi güncellemeliyim? Bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:

Ryzen 5 5600G işlemci.
32 GB (16x2) G.Skill Ripjaws V 3200MHz.
500GB HDD.
256 GB M.2 SSD.
A520M-K V2 anakart.
BIOS sürümüm ise son sürüm: F5e.
Satın aldığım kart: RX6500 XT.

Eki Görüntüle 2409574

Bunu yapın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yapın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Deneyeceğim.

Bunu yapın

Biosdan pcie1 slotunu aktif ettim ve apuyu kapattım şuan ikisinden de görüntü alamıyorum 🙃.

BIOS pilini çıkart 15-20 saniye sonra geri tak BIOS ayarlari sıfırlanır ekran kartında sorun olmasin.
Anakartım pcie3.0 ama ekran kartı pcie4.0. Yapmam gereken bir ayar mı var acaba yoksa ekran kartının çalışması mı lazım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı