Ryzen 5 5600G testte 85 dereceye ulaşıyor

ibrs

Hectopat
Daha fazla  
RAM
1X 8 GB 3200MHz G.Skill RAM.
Ekran kartı
ASUS RX470 Gaming.
Anakart
MSI B450M-A Pro Max anakart.
İşlemci
Ryzen 5 5600G.
Merhaba. FurMark uygulamasında hem ekran kartı hem de işlemci testlerini yaptım. Değerlerin iyi veya kötü olduğunu sizlere sormak istiyorum,
Ekran kartı testindeki sonuçlar;

dT6IAVG.png

İşlemci testindeki sonuçlar;

I6VaXsQ.png

İşlemci testini durdurdukdan sonraki sonuçlar;

l0oDvRi.png

Ekran kartı testinde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Anlamadığım şey fanların %105 gücünde döndüğünü göstermesi sorun yaratır mı? İşlemci testinde ise işlemci 1 dakika içinde hemen 85 dereceyi geçiyor. Ben de sorun olmaması açısından hemen testi durduruyorum. Durdurduktan hemen sonra hızlı bir şekilde düşüyor sıcaklık. Bir sorun var mıdır? GTA 5 benchmark testinde ekran kartı 50 dereceyi geçmiyorken işlemci 65 derece, Minecraft'ta işlemci 65-70 arası dolaşırken ekran kartı 50 derecelerde, çok işlemci isteyen Online bir oyuna girdiğimde ise 75 derece ekran kartı 40 oluyor (oyun MTA: San Andreas bilen bilir işlemciyi kullanıyor). Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Eksik veya yazım hatam varsa kusura bakmayın.

- Ryzen 5 5600G.
- ASUS RX470 Gaming.
- 1X 8 GB 3200MHz G.Skill RAM.
- MSI B450M-A Pro Max anakart.
- Everest range 7 kasa.

Kasayı değiştiremem maalesef ama 1 ay içinde belki fanı değiştirebilirim, sıcaklıklar stok fana göre normalmidir, sorun çıkartırmı?
Sıcaklıklarında sorun yok stres testi yapıyorsun işlemciye yani tamamını kullandığın bir durumda ısınması normaldir yine de stok fanı değiştir

300-400 Civarı.
biraz daha arttırıp bunu al şu an oyun sıcaklıkların falan aşırı yüksek değil. parayı topladığın zaman alırsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı