Ryzen 5 5600H 100-101 dereceyi görüyor

paekror

Decapat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 5600H
Arkadaşlar selam, laptopumun termal macunu kurudu sanırım. Oyun oynarken veya video izlerken işlemci sıcaklığı 85-100 derece civarlarında oluyor bazen 101-102 dereceleri görüyor. Laptopta işlemci olarak Ryzen 5 5600H var. İnternetten baktığımda işlemcim için maksimum sıcaklığın 105 derece olduğu yazıyor. Şu an şehir dışında olduğumdan dolayı termal macunu yeniletemiyorum. Bu durumda oyun vb. için laptopu kullanmaya devam etsem laptopa zarar verir mi? Sıcaklık 100-101 derecelere çıktığında FPS düşmesi yaşıyorum 1-2 saniyelik.

1 yıldan 3 yıla kadar ömrü var laptoplarda termal macunun ve 105 derece sıcaklık Max seviyedir fazla bir zarar vermez laptopa ama en kısa zamanda macun değiştir aynı zamanda toz bakımlardındanda kaynaklanır.

Tam yük testinde 95-100 normal ama YouTube'da gezerken 70-75i geçmemesi lazım
youtube'da ilk video açtığımda 85 civarında oluyor başka sekmeler açıksa daha yükselebiliyor ama 4-5 saniyeye 60-75 civarlarına sabitleniyor.

1 yıldan 3 yıla kadar ömrü var laptoplarda termal macunun ve 105 derece sıcaklık Max seviyedir fazla bir zarar vermez laptopa ama en kısa zamanda macun değiştir aynı zamanda toz bakımlardındanda kaynaklanır.

Yani yaklaşık 6 ay önce toz bakımı + termal macun değişimi yaptırmıştım ama FPS drop olup 100 dereceleri görünce biraz kullanıp kullanmamak arasında kaldım.

Petekler tıkanmıştır. Fan tam yük çalışırken ciddi bir sıcak hava üflüyor olması gerek dışarıya, elinizle bile anlaşılabilir.

BIOS'tan fanın hızını artırmayı dene.

YouTube'da ilk video açtığımda 85 civarında oluyor başka sekmeler açıksa daha yükselebiliyor ama 4-5 saniyeye 60-75 civarlarına sabitleniyor.

Yani yaklaşık 6 ay önce toz bakımı + termal macun değişimi yaptırmıştım ama FPS düşmesi olup 100 dereceleri görünce biraz kullanıp kullanmamak arasında kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı