Ryzen 5 5600X 4.85 GHz'ye overclock!

Ben işin daha çok UV kısmına öncelik verdim. UV yaparken GHz de yükseltmeyi denedim. UV yaptığımda çok düşük Voltage ile çok stabil çalıştığını görünce işlemcinin silicon kalitesinin iyi olduğunu tahmin ettim. Voltage arttırmadan GHz yüskelttim ve bana mısın demedi. En son da SoC Voltage ve Manuel Voltage ile güzel değerler yakalayıp sabit bıraktım. Sorunsuz şekilde hala kullanıyorum. Daha öncesinde hep Asus anakart kullanıyordum. Gigabyte bana biraz yabancı geldi ama bir şekilde saatlerce kurcalaya kurcalaya üstesinden geldim.

Emin olun o kadar çok yöntem denedim ki ne yaptınız deseniz anlatamam

bende bu işlemciyi kullanıyorum 360 sıvı soğutma ile ama 2 gündür uğraşıyorum 10.500 üzeri alamadım her 5600x aynı olmuyor mu acaba

Hayır aynı olmaz silicon kalitesi denen bir faktör var. Size takız bir işlemci gelmiş ise işiniz zor.

Furmakta yada benchmark da bulunan puan aslında çok önemli değil. Yaptığınız işlem sizi tatmin ediyor ve cihaz stabil çalışıyorsa yeterli diye düşünüyorum. Benim amacım aslında UV yaparak sıcaklığı düşürmekti fakat işlemci silicon u iyi olduğu için hem UV a hem OC ye elverişli oldu.

3D Mark Time Spy testi yaptıysanız atabilir misiniz?

3D Mark Time Spy testi yaptıysanız atabilir misiniz?

Hayır maalesef yapmadım. 4.85 Ghz de uzun süre kullandıktan sonra açıkcası 4.6 Ghz den pek farkını göremedim. Bundan dolayı yaklaşık 1 aydır falan All core 4.6 Ghz de kullanıyorum bu değerler ile vakit bulduğumda yapar sonuçları paylaşırım.

Selam sistemi değiştirdim aynı işlemci tamamıyla farklı donanımlar ile kullanıyorum. 4.6 All Core için 1.3 1.350 Vcore voltage yeterli geliyor ama tam kesin konuşamam.

İşlemcinin silicon kalitesi de burada önemli faktör o yüzden deneyerek emin olabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…