Yeni aldığım (22 bin lira) laptop oyunlarda Ryzen 5 5600H işlemci 96-97 dereceyi görüyor. Sizce bu normal mi? Far Cry 5 de bu ısıyı görüyorum hem de oyuna girdikten 5 dakika içerisinde. Bu şekilde 4-5 saat oynasam problem yaşar mıyım acaba? Forumlarda 105 dereceye kadar sorun yok denmiş ancak içim rahat etmiyor. Laptop hava alan alt kısmı havada kullanıyorum yükseltici ile beraber.
Yeni aldığım (22 bin lira) laptop oyunlarda Ryzen 5 5600X işlemci 96-97 dereceyi görüyor. Sizce bu normal mi? Far Cry 5 de bu ısıyı görüyorum hem de oyuna girdikten 5 dakika içerisinde. Bu şekilde 4-5 saat oynasam problem yaşar mıyım acaba? Forumlarda 105 dereceye kadar sorun yok denmiş ancak içim rahat etmiyor. Laptop hava alan alt kısmı havada kullanıyorum yükseltici ile beraber.
Teknik servisine bu durumu bildirmen en doğrusu olacaktır şu anda. Kendin müdahale etmemelisin ve yeni aldığın için de bir zahmet hızlı destek sağlasınlar. Eğer marka/model sakatsa direkt iade etmek de bir çözüm.
Arkadaşımda da böyle bir sorun olmuştu internetten laptoplar için ekstra fan masaları gibi ürünler var arkadaşım onun sayesinde 10 dereceye kadar düşürdü sıcaklık değerlerini.