Ryzen 5 5600X CPU ratio sabitlenirse undervolt işlemi silinir mi?

focusx7

Decapat
Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar Ryzen 5 5600X işlemcimi Curve Optimizer negative per Core çekirdeklere girdiğim değeri hatırlamıyorum. Şu an PBO manuel 97 90 90 kullanıyorum. Sorum şu, CPU ratio sabitlesem yaptığım undervolt işlemi gitmez değil mi? Core Temp de load kısmı Prime95 test sırasında 100'dü ama testin son 5 dakika öncesi freq#0 80-50 oldu, geri, hemen geri düzeldi. 100 oldu freq#3 de aynı şekilde oldu hemen düzeldi sonra olmadı daha. CPU ratio sabitleyebiliyor muyum?

Ratio girerseniz işlemci Throttle olmaz. En kötü durumda sıcaktan kapanır yani PBO ile statik OC ayrı. Statik OC yaparsanız PBO tamamen devre dışı kalır. Yani güç limitleri, sıcaklık limiti vs. olmaz.

Peki Bu Core Temp'deki stabiliteyi nasıl anlayacağım

ASUS B450M K II Anakartım
Reis Ayar yapacaktık unuttun galiba

Meşgul oluyorum kusura bakmayın, ilk olarak BIOS sıfırlayın ve stok performansı görmek için Cinebench R23 testi yapın. Secure Boot, TPM, SAM ve XMP gibi ayarları açabilirsiniz. Fan ayarınız varsa yapabilirsiniz. BIOS'a girin ve "AI Tweaker" sekmesinde Performance Bias "None" yapın sonra "Performance Enhancement" kapatın, "SB Spread Spectrum" kapatın, "AI Tweaker" sekmesi girin ve "Precision Boost Overdirve" girin, "Fmax Enhancer" var onu da kapatın. Sonra "Adavanced" sekemsi "CBS" girip "Global C-State" kapatın. Soran "P-State" bulun ve onu da kapatın. Sonra "AI Twaker" girin ve "Precision Boost OverDrive" girin. Fortoğraf atın buraya. Bulamadığınız ayar olursa, bir şey yapmanıza gerek yok.

Son düzenleme:

Reis Custom Pstate0 Auto bir de Custom var hangisini seçeceğim?

Dosya Ekleri

• Image_2024_10_24_20_19_03.jpg
    234,9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Reis Custom Pstate0 Auto bir de Custom var hangisini seçeceğim?
Varsayılan kalsın, Precision Boost Overdirve Advanced yapın, PBO Limits Manuel yapın ve PPT, TDC, EDC 222 girin. Scalar seçeneğini Manuel 10x yapın. Boost Clock +200 veya 2000 girilebiliyor olmalı. Throttle Limit 95 girin. Curve Otimizer girin ve Per Core seçtikten sonra hepsine negatif 30 girin ve kaydedip çıkın. Core Cycler ile test edin hata verdikçe, hatalı çekirdekleri 2 birim 2 birim düşürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…